Srbin na klupi Grčke gestom oduševio Helene, pa poručio: "Da je drugačije, bilo bi apsurdno..."

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ivan Jovanović, srpski trener koji je dugo u Grčkoj, preuzeo je vođenje reprezentacije Helena, a njegov odnos prema nacionalnnom timu na meču sa Finskom oduševio je sve.

Naime, Jovanović je debitovao pobedom nad Finskom u Ligi nacija od 3:0, a ono što su Grci posebno istakli jeste momenat kada je pevao himnu.

Tako, portal greekcitytimes.com piše:

- Iako je rođen u nekadašnjoj Jugoslaviji, Jovanović je Grčku prihvatio kao svoj dom još od dolaska kao igrač osamdesetih godina. On je bez oklevanja pevao grčku himnu pre prve utakmice pod njegovim vođstvom, pobede Grčke nad Finskom rezultatom 3:0 u Atini, i sve medijske nastupe vodio je na grčkom jeziku. Grčka himna, „Himna slobodi“, poznata je po energičnim i dramatičnim stihovima, koji odražavaju istorijsku borbu za slobodu s rečenicama poput „Idi u boj, tražeći slobodu ili smrt.“ Iako niko nije stradao u meču između Grčke i Finske, pobeda signalizira potencijalni preporod grčkog tima nakon razočaranja zbog propuštanja Eura 2024 zbog poraza od Gruzije.

-  Jovanović, koji je nasledio tim koji se nije mnogo promenio od vremena njegovog prethodnika Gusa Pojetta, uspeo je da povrati samopouzdanje ekipe. Iako je koristio mnoge iste igrače koji su doživeli poraz od Gruzije u plej-ofu, Jovanovićeva uloga dovela je do snažnog nastupa, a Grčka je povela sa 2:0 već na poluvremenu i zabeležila laku pobedu - pišu oni.

Posle meča, Jovanović je izneo svoje utiske i odgovorio na pitanje medija o himni.

- Naravno da ću pevati himnu. Ovde živim toliko godina, moja deca su rođena ovde; da je ne znam, bilo bi apsurdno. Ponosan sam što sam ovde i daću sve od sebe da pomognem timu istakao je on i dodao:

- Moramo da rešimo mnogo stvari tokom utakmica, ali video sam da igrači daju svoj maksimum. Rezultat je ono što je važno. Imamo talenat i igrače koji mogu da odgovore zahtevima reprezentacije.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA