Španija prebolela Srbiju i pregazila Švajcarsku bez Džake: Šampion Evrope 70 minuta sa igračem manje

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbalska selekcija Španije porazila je Švajcarsku u Ženevi sa 4:1 u susretu drugog kola Lige nacija i tako zaboravila kiks iz Beograda od pre tri dana kada je bilo 0:0. Ovaj trijumf posebno dobija na značaju ako znamo da je domaćin od dvadesetog minuta imao igrača više.

Došli su Španci sa imperativom pobede na novo gostovanje. posebno jer je Danska savladala Srbiju (2:0) i kako bi za njima održali korak sve osim tri boda bilo je za njih loše. U tom stilu su i započeli meč i vrlo brzo poveli sa 2:0.

Hoselu se u četvrtom minutu iskupio za promašen zicer u napadu ranije, da bi u 13. Fabijan Ruiz duplirao plus. U međuvremenu je za domaćina pogodio Bećir Omeragić, ali je gol poništen posle VAR provere jer je utvrđeno nedozvoljeno igranje rukom.

Sudija iz Bosne i Hercegovine nije imao milosti u 20. minutu kada je u svlačionicu poslao Robina Le Normana nakon oštrog starta, pa je Švajcarska imala čitav meč da se vrati u život. Tako su Zeki Amduni i Bril Embolo propuštali velike šanse do pauze, ali je prvopomenuti ipak uspeo da prepolovi minus u 41. minutu.

Istom fudbaleru je poništen pogodak na startu nastavka, a kada već Švajcarska nije iskoristila šanse kazna je stigla. Ruiz još jednom i Feran Tores su u 77. i 80. minutu postavili konačan rezultat, pa Španija sada u grupi ima četiri boda, dva manje od Danske, tri odnosno četiri više od Srbije i večerašnjeg rivala.

U drugoj grupi A divizije Hrvatska je porazila Poljsku 1:0, dok je Portugal sa 2:1 bio bolji od Škotske. U C diviziji je pobedu od 3:0 upisala Švedska protiv Estonije uz dva gola Viktora Đokereša i jedan Aleksandra Isaka.

(Telegraf.rs)

Video: Reprezentativac Srbije peške otišao kući s Marakane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA