Fudbal je sport koji se igra za golove i igra u kojoj ih Srbija ne daje!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 15

Nada koja se pojavila posle dobre partije Srbije protiv Španije bila je izgleda samo odložena reakcija na veliki problem koji se nazire u našoj selekciji, a to su golovi. Sada već hronična poteškoća, koja preti da nam oduzme i ono malo što smo stigli da pokažemo pre nekoliko dana.

Podaci kažu sledeće - Orlovi su od početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj odigrali pet utakmica i postigli samo jedan gol! Da, samo jedan i to u dubokoj nadoknadi protiv Slovenije, kada nas je Luka Jović ostavio u životu.

Protiv Engleske, Danske prvi put i Španije bilo je 0:0, dok nam je selekcija sa severa Evrope spakovala dva u već pomenutom meču odigranom u nedelju uveče. A mislili smo da nam je odbrana rana do pre samo par meseci...

I zaista, na ukupno dvanaest poslednjih okršaja do turnira u Nemačkoj naš tim je samo jednom sačuvao svoju mrežu, i to protiv Kipra, ali su golovi postizani kao na traci. Ukupna gol-razlika u tim okršajima iznosila je 19:18 i učinci su bili promenljivi, ali je napad makar pokrivao bledu odbranu.

Tokom Eura čini se da je recept u defanzivi pronađen, Predrag Rajković je uneo sigurnost na golu, Strahinja Pavlović i Nikola Milenković zaigrali na vrhunskom nivou i zaradili transfere tokom leta, dok je njihob treći partner kao po pravilu ispunjavao svoj deo posla.

Prestali smo previše da brinemo o broju primljenih golova, ali su na turniru najpre zakazali Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, a sada kada njih dvojice nije ni bilo problem je krenuo da poprima katastrofalne obrise.

Samo jednu veliku šansu protiv Španije i Danske stvorila je Srbija i to preko Jovića, koji je promašio ono što se ne maši i izgled naše ofanzive svodio se na kreaciju vrlo korisnog Veljka Birmančevića. Fudbaler Sparte jednostavno na kraju nije imao kome da doda loptu u većini situacija.

Postavlja se pitanje šta može biti rešenje ovog posta i da li bi eventualni povratak u nacionalni tim najboljeg strelca u istoriji ekipe Mitrovića i forma Vlahovića bili plus za izvršene promene iza pozicije samog špica gde sada gledamo pored Birmančevića i Lazara Samardžića, ali i Andriju Živkovića. Mi se nadamo najpre da ćemo pomenuti dvojac gledati u dresu Orlova, a za dalje...

Bilo kako bilo, vremena nema mnogo i već kroz mesec dana nas očekuje duel sa Švajcarskom koji moće biti presudan kada je u pitanju ostanak u A diviziji Lige nacija. Ono što je ipak važnije od toga jeste proces izgradnje tima za ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026, a vremena nema mnogo...

(Telegraf.rs)

Video: Reprezentativac Srbije peške otišao kući s Marakane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    8. septembar 2024 | 22:35

    Ako Kiksi i Dzaja ostanu ovo ce nam biti jedini bod u ligi nacija.

  • Cv

    9. septembar 2024 | 00:48

    Pa nije Srbija igrala dobro ni protiv spanije. Bio je isti stil

  • zana

    9. septembar 2024 | 00:41

    Posle uzasnog evropskog prvensta ne gledam nase fudbalere niti imam ikakvu nadu da moze ista da se popravi sa ovim vodjama. Pogotovo za selektora Stojkovica nemam zivce. Neverovatno koliko taj covek nema obraza i uporno se sepuri na klupi izigrava sposobnog a corav vidi da smo dosli do dna. Uzasna igra bez golova i stvarnih sansi sporo i potpuno bez volje i motivacoje. Zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA