Sve o meču Danska - Srbija: Očekivani sastav Piksija, ko sudi, šta kažu kladionice, ko prenosi...

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 7

Fudbalska reprezentacija Srbije, posle remija sa Španijom, nastavlja takmičenje u A diviziji Lige nacija, a ove nedelje od 18 sati protivnik je selekcija Danske u Kopenhagenu.

Od sjaja do očaja i...nazad. Mnogo uspona i padova pretrpela je Srbija poslednjih meseci i godina u fudbalu, a poslednje razočarenje na Evropskom prvenstvu mnoge je ostavilo ravnodušnim. Uz poslednje mesto u grupi, brojni sukobi, prozivke, odustajanja i trzavice uvele su nacionalni tim u prvi meč Lige nacija sa Španijom, a sve to uticalo je na navijače koji su skoro "digli ruke" od Orlova.

Tako, posle odustajanja petnaestorice igrača sa Eura, i brojnih izmena selektora Dragana Stojkovića Piksija, malo ko je verovao u pozitivan rezultat na Marakani sa aktuelnim prvakom Evropse, selekcijom Španije. Ipak, po mišljenju mnogih, desilo se pravo malo čudo. Neki novi klinci su pokazali da su dorasli izazovu, nisu se uplašili favorizovanog protivnika, a da je još udarac Luke Jovića iz prvog poluvremena završio u golu Furije, euforija bi bila potpuna pred meč sa Danskom.

Ta partija od četvrtka uveče mogla da predstavlja recept za duel sa Dancima. Duel na "Parken stadionu" igra se samo dva i po meseca posle remija (0:0) istih ekipa u poslednjem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu, kada su Danci prošli u osminu finala.

Telegraf vam donosi i najzanimljivije činjenice o meču, koji će pomno pratiti svi u Srbiji.

Ko sudi

Engleski arbitar Kris Kavano biće glavni sudija na meču drugog kola grupe A4 Lige nacija između Danske i Srbije. Njegovi pomoćnici biće Simon Benet i Danijel Robatan, a UEFA je za četvrtog sudiju odredila još jednog Engleza Entonija Tejlora.

Kris Kavano Foto: Marcel van Dorst/NurPhoto/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia

U drugom meču drugog kola grupe A4 u Bazelu će se 8. septembra od 20.45 časova sastati Švajcarska i Španija. Ovaj duel sudiće Irfan Peljto iz BiH, a njegovi pomoćnici biće Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, a četvrti arbitar je Miloš Gligović.

Sastav Srbije

Ono što se očekuje jeste da selektor Stojković počne meč u Kopenghagenu u istom sastavukao i protiv Španije. S obzirom na činjenicu da je sastav koji je izveo u prvom meču A divizije Lige nacija odlično funkcionisao protiv aktuelnog šampiona Evrope, nekako j e logično da ne kombinuje preterano i ne eksperimentiđše protiv Danaca. đ

Tako, na golu se očekuje Rajkovič koji je odlično branio protiv Španije i u nekoliko navrata spasio gol Srbije, Eraković, Milenković i Strahinja Pavlović bi trebalo da budu u poslednjoj liniji odbrane, Nedeljković i Ilić ispred, kao i Lukić, Birmančević i Živkovi, a najistureniji će, najverovatnije, biti Luka Jović.

Srbija: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Ilić, Lukić, Birmančević - Samardžić, Živković - Jović

Fudbalska reprezentacija Srbije - Španije Foto: MN Press / Marko Metlaš

Šta kažu kladionice

Kvota na pobedu Danske u Kopenhagenu je sa početnih 1,90 pala na 1,75, što će reći da domaćin ima više od 50% šanse da dođe do pobede, tačnije oko 55% verovatnoće se daje da će domaćin slaviti na ovom meču.

Nerešen ishod postavljen je na kvotu 3,70 i verovatnoća da će se desiti je oko 27%, dok je pobeda Srbije vrednovana kvotom 5,50 uz oko 18% šanse da se realizuje takav ishod.

Videćemo da li Piksi može da se revanšira Dancima za remi iz Nemačke sa Evropskog prvenstva i da li će se u timu pojaviti neki novi junak.

Dragan Stojković Piksi, Strahinja Pavlović, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press/Marko Metlaš

Izava selektora

Piksi je istakao da se niko od igrača nije žalio na povredu i da ima na raspolaganju sve igrače.

- Ono što je najbitnije, niko od igrača se ne žali na povredu. Svi igrači koji su ovde, biće u konkurenciji za tim. Što se umora tiče, on ne postoji, i Danska je igrala protiv Švajcarske. U istoj smo situaciji. To je profesionalni fudbal, na tri dana se igraju utakmice. Važno je da dobro spavaju, da je ishrana okej i da sutra budu izazov kakav je Danska – rekao je selektor Stojković.

Državni tim čeka na pobedu protiv Danske od 1990. kada smo slavili upravo u Kopenhagenu (2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Danska je uvek bila težak i neugodan protivnik. Pokazuju to iz ciklusa u ciklus. Oni su ekipa bez koje ne može da se odigra na Svetsko ni Evropsko prvenstvo. Gotovo su redovni učesnici. I to sve govori. Sastali smo se nedavno na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, rezultatski bez pobednika, ali tim remijem su oni bili zadovoljniji. Došli smo, dakle, ovde da pružimo maksimalan otpor i ostvarimo dobar rezultat. Ali ovde nikome nije lako, jer Danska je dobra selekcija.

- Samo još ovo da kažem. Danska je ekipa koja se nije nešto mnogo promenila u odnosu na poslednji naš meč, Kristijansen i Mele nisu trenutno sa njima, imaju zamene za svakog igrača. Ne verujem da nešto može mnogo da se menja, u ekipi ili u taktičkom smislu. Dobro se poznajemo. Napravili smo dobru analizu, znamo šta možemo da očekujemo i moramo biti skoncentrisani od prvog minuta - zaključio je selektor Dragan Stojković.

Video: Piksi posle remija sa Španijom: Igrači moraju da veruju treneru, ne da igraju po svom!

Gde gledati

Meč dve selekcije na programu je od 18 časova.

Direktan TV prenos duela iz Kopenhagena možete pratiti putem Arena sport 1 Premium kanala, ali i putem RTS 1 kanala.

Takođe, meč možete pratiti i putem Telegraf sporta.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    8. septembar 2024 | 09:28

    X X X.....ko'kuća!!!!!!!!!!

  • Bu

    8. septembar 2024 | 10:31

    Jovic opet???

  • Milovan Vojičić

    8. septembar 2024 | 14:20

    Očekivano Rajković (pa ko bi drugi, možda Jovanović) i verovatno Jović. Zna li neko da objasni "očekivano i verovatno".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA