Bruka! Skandalozan transparent protiv Srbije istaknut na meču Ukrajina - Albanija

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Sraman transparent istaknut je na meču Ukrajine i Albanije u okviru drugog kola B Lige nacije, koji se igra u Pragu na Epet Areni.

Zbog rata u Ukrajini, ova zemlja igra na neutralnom terenu mečeve kao domaćin, obično u okolnim zemljama, a ovoga puta je to bilo u Češkoj.

Navijači Albanije iskoristili su priliku i uneli su sraman transparent na kojem je istaknuto "Kosovo je Albanija".

Na sve to, istaknuta je i zastava UČK, terorističke organizacije i takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova", koja je vršila teške ratne zločine na Kosmetu tokom devedesetih.

Podsetimo, UEFA ima nultu toleranciju za mešanje politike u sport, pa se nadamo da će i ovaj ispad albanskih navijača biti strogo sankcionisan.

Inače, iako je Češka priznala nezavisnost tzv. Kosova pod velikim pritiskom zbog toga što je član Evropske unije, navijači u Češkoj često na svojim utakmicama imaju zastave "Kosovo je Srbija" i prijateljski su nastrojeni prema Srbiji, a čak je bilo i pominjanja sve glasnijeg da bi Češka mogla i da povuče priznanje tzv. Kosova.

(Telegraf.rs)

Video: Danci i Srbi zajedno pevaju "Kosovo je srce Srbije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    7. septembar 2024 | 22:10

    severna irska da se vrati irskoj, severni kipar je turska, pakistan da se vrati u idiju, bangladeš da se vrati u indiju,

  • Filip

    8. septembar 2024 | 07:06

    Gazi Putine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA