Saznajemo! Pao dogovor Partizana i Makabija: Bahar vodi Severinu u Haifu za 1.200.000 evra

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Onog trenutka kada Ksander Severina okonča obaveze u reprezentaciji Kurasaa naredne sedmice, fudbaler će, umesto u Beograd, produžiti ka Izraelu, preciznije ka Makabiju iz Haife, gde će proći lekarske preglede i komplatirati transfer u tim koji sa klupe predvodi Barak Bahar, bivši trener Crvene zvezde, o čemu smo i ranije pisali.

Partizanu će od pomenutog transfera pripasti 1.200.000 evra obeštećenja, plus procenti, a krilni napadač će potpisati ugovor na tri (plus jednu) godinu sa tendencijom porasta zarade svake godine.

Iako su izraelci objavili da će Severina zarađivati 300.000 evra, njegova zarada će zapravo početi od 270.000 evra u prvih deset meseci, potom će naredne sezone dobiti povišicu na 360.000, pa poslednje na 390.000 evra. Ukoliko se aktivira četvrta godina saradnje, dostići će zaradu od 430.000 evra, što je u odnosu na beogradskih 14.000, pa 18.000 evra posle "bekstva" u februaru i te kako pozitivan "udar" na budžet Holanđanina.

Partizan je posle pomenutog bekstva igrača usled neplaćanja komisije agneta uvrstio otkupnu klauzulu od 4.000.000 evra u novi dogovor dve strane. Međutim, kada su propuštene prilike da se zaradi veći novac od Verone i Venecije, a počelo je da "gori pod nogama" kada ekipa nije uspela da se plasira u Evropu, jasno je da crno-beli nisu imali ni prostora ni vremena (neko će reći ni znanja) za cenkanje.

Zato je Partizan, pritisnut činjenicom i da mu je potreban novac, pristao na ponudu koja je u Humsku stigla iz Izraela u ponedeljak, iako je bilo malog natezanja i u vezi sa obeštećenjem i sa isplatom transfera solidarnosti, koji će na kraju timovi podeliti na ravne časti.

S obzirom na činjenicu da je Severina prošloga leta angažovan bez obeštećenja iz Ado Den Haga, da je imao skromnu platu u Humskoj, čini se da je posao sasvim zadovoljavajući za obe strane, jer pitanje je kako bi se njegova karijera u Humskoj dalje razvijala.

Fudbaler zato ide kod trenera Bahara, koji ga je očito zapazio u protekloj sezoni kada je radio u Crvenoj zvezdi, a njegovom i Saldanjinom prodajom Partizan će obezbediti novac za koliko-toliko normalno funkcionisanje i završnicu prelaznog roka, u kojoj se još očekuje kupovina Lazara Romanića iz Železničara, koja je istina još u magli.

Možda čak i stranog napadača ukoliko Pančevci ne popuste i shvate da su sa druge strane Topčiderskog brda zapravo dobili "štab i šargarepu", a da je ponuda Partizana u ovom momentu sasvim realna.

(Telegraf.rs)

Video: Hezonja otkrio da li vidi sebe u Partizanu: Nikad nisam pričao s nekim telefonom kao sa Željkom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • severina

    7. septembar 2024 | 20:12

    a slađana

  • Tetka iz Laktasa

    7. septembar 2024 | 21:03

    Cujem da je poslata ponuda za Kasandru, kad bude promocija u Bg dolazim....

  • Mile

    7. septembar 2024 | 23:17

    Otišao Saldanja ,Sveta i Seve pa ko će da igra i sada će te da pričate o teorijama zavere,i u plej autu nećete biti spokojni!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA