Umrla jedna od najvećih legendi Liverpula

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jedna od najvećih legendi Liverpula, fudbaler Ron Jejts preminuo je u 86. godini života, saopštio je engleski premijerligaš. 

On se u poslednjih nekoliko godina borio sa Alchajmerovom bolešću, a preminuo je u petak kasno uveče. Škot je došao u Liverpul 1961. godine i postao je kapiten ekipe samo nekoliko meseci nakon što je obukao dres Redsa.

Pomogao je Liverpulu da se domogne tadašnje prve divizije, a postao je jedna od glavnih figura kluba u eri Bila Šenklija.

Za Redse je upisao čak 454 nastupa, što ga stavlja na visoku 22. poziciju na večnoj listi. Da stvar bude interesantnija, na više od 400 mečeva bio je kapiten Liverpula i samo je Stiven Džerard nosio traku na više utakmica od njega.

U karijeri, Jejts je nastupao za Dandi junajted u Škotskoj, a nakon Liverpula bio je deo Tranmera, Stalibridža, Beroua, Los Anđeles Skajhoksa, Formbija i Rila.

Igrao je kao centarhalf, a posebno ga nisu voleli navijači Evertona, koji su mu posvetili i pesmu čiji stihovi glase "Mrzimo Bila Šenklija i mrzimo Svetog Jovana, ali više od svega mrzimo Velikog Rona".

(Telegraf.rs)

Video: Hezonja otkrio da li vidi sebe u Partizanu: Nikad nisam pričao s nekim telefonom kao sa Željkom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA