Dešan posle poraza od Italije: "Boli i mora da boli, to je moja odgovornost..."

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbalska reprezentacija Francuske porazom je startovala takmičenje u Ligi nacija, pošto je na domaćem terenu izgubila od selekcije Italije rezultatom 3:1.

Trikolori su se mučili na obe strane terena, a razloge poraza obrazložio je selektor Didije Dešan.

- Imali smo veoma dobar početak, sa veoma dobrim pritiskom na protivnika. Posle je bilo komplikovanije. Nismo imali atletsku sposobnost da to održimo, uz tehničke greške. Nismo imali kompaktnu jedinicu, oni su imali prostor ispred sebe. Znao sam da sa atletske tačke gledišta nećemo biti u najboljoj formi. U pogledu napora i kontranapada, nismo bili najbolji - započeo je Dešan.

Pouzdani strateg je naveo da je bilo grešaka i u izboru tima i u pojedinim odlukama.

- Definitivno postoji i jedno i drugo. Bila su četiri ofanzivca koji su imali zaista dobre stvari, očigledno ne celu utakmicu. Postavlja se pitanje ravnoteže, neravnoteže. Tim je bio mlad, nije ista odbrana. Sada je vreme da im dam što više vremena za igru. Što se automatizma tiče, oni koji su igrali na EP imaju više automatizama. To je moja odgovornost. Neću da menjam pogled na sledeći meč uprkos rezultatu. To nije samo odbrana. Takođe je i pozicioniranje - rekao je Dešan i dodao:

- Uveravam vas da boli i mora da boli sve. Neću da upirem prstom u igrače, to je moja odgovornost. Bili smo slabiji, posle prvih 20 minuta. Moramo učiniti više od onoga što smo uradili. Bravo za Italiju, mi smo imali nedostatke u igri. Sa Belgijom od ponedeljka ne moramo previše da odugovlačimo - završio je selektor Francuske.

(Telegraf.rs)

Video: Reprezentativac Srbije peške otišao kući s Marakane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA