Rastu šanse da fudbaleri Srbije završe u prvom šeširu na žrebu za SP: Meč sa Dancima bi mogao da bude preloman

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Posle velikog remija sa selekcijom Španije na startu takmičenja u Ligi A u Ligi nacija (0:0), fudbalerima Srbije drastično je porasla šansa da se domognu prvog šešira na žrebu za Svetsko prvenstvo, koji će se održati po završetku grupne faze ovog takmičenja. 

Naime, Srbija je pre duela sa Španijom imala svega 25% šanse da se nađe u prvom šeširu, ali je dobar rezultat protiv Crvene furije uslovio da se taj procenat popenje na 31%, a da potpuno nestane verovatnoća da naši momci idu u treći šešir.

Orlovi su za sada "najrealniji" u drugom šeširu sa samo 69% verovatnoće, ali i dalje je sve potpuno otvoreno, jer se ispred nas nalaze i dva rivala sa kojima igramo u grupi i upravo bi dobri rezultati protiv njih mogli da dovedu do velikih pomeranja.

Reprezentacija koja je prva ispred crte i trenutno se nalazi ispred nas na 13. mestu jeste Mađarska, koja ima 44% šanse da bude u prvom šeširu i 56% šanse da bude u drugom. Srbija je u ovom momentu na 14. mestu.

Pomalo iznenađujućom pobedom u Škotskoj, reprezentacija Poljske se drastično popela i sada sa 47% šanse za prvi šešir stoji na 12. mestu kao prva iznad crte, dok je Danska na 11. poziciji sa 68% verovatnoće za prvi, a 32% šanse za drugi šešir.

Baš sa Danskom se naš tim i sastaje u nedelju od 18.00 časova u Kopenhagenu i pobeda našeg tima bi potpuno preokrenula situaciju u borbi za prvi šešir.

Švajcarci su tu odmah iznad njih sa 77% šanse za prvi šešir i 23% za drugi, dok su svi ostali gotovo izvesni da se nađu u prvom šeširu, a to su selekcije Hrvatske, Italije, Nemačke, Portugala, Holandije, Engleske, Belgije, Francuske i Španije.

Ne treba ni trošiti reči koliko bi našem timu značilo da bude baš u tom prvom šeširu, jer bi samim tim bile izbegnute pomenute reprezentacije u direktnom duelu i tako olakšan put ka Svetskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)

Video: Hezonja otkrio da li vidi sebe u Partizanu: Nikad nisam pričao s nekim telefonom kao sa Željkom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA