Ovo je slika koja se krije iza lapsusa Birmančevića: "Svi u Partizanu su znali da navijam za Zvezdu"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Veljko Birmančević je jedan od reprezentativaca Srbije koji je borbenošću posebno oduševio naciju i zaslužio je aplauze navijača na Marakani, ali i pohvale mnogih na društvenim mrežama.

Posle meča, imao je i lapsus o kojem su brujale mreže.

- Sa 13 godina sam prvi put bio na Marakani, gledao Zve... Ovaj, gledao sam reprezentaciju Srbije - rekao je Birmančević, koji se zaustavio kada je krenuo da izusti da je gledao Zvezdu na ovom stadionu, ali očigledno nije želeo da otkriva navijačko opredeljenje, niti da ga ističe javno.

Ovo je i logično, jer je Birmančević dete Partizana. Počeo je karijeru u Humskoj, kalio se u filijali crno-belih Teleoptiku, a za prvi tim Partizana je odigrao i tri zvanične utakmice.

Te tri utakmice bile su i razlog zbog čega nije ostvario dečački san da potpiše za Zvezdu u koju je trebalo da pređe iz Čukaričkog, gde se afirmisao kao igrač, nakon što u crno-belom taboru nije dobio pravu šansu.

I sam Birmančević je pričao kako je veliki navijač Zvezde i da to nije bila tajna ni dok je igrao za Partizan, a takođe su na društvenim mrežama isplivale i fotografije da je dolazio da bodri Zvezdu sa severne tribine na mečevima Lige šampiona pre nekoliko sezona.

- Zvezda je moj dečački san, navijač sam kluba s Marakane. Oduvek sam bio navijač Zvezde, dosta ljudi je znalo to. Nije bila tajna ni u Partizanu, mada nisam želeo da to ističem - rekao je svojevremeno Birmančević u razgovoru za Žurnal.

Ipak, na kraju Birmančević zbog protivljenja navijača nije zadužio crveno-beli dres, jer su nakon nekoliko takvih primera najvatrenije pristalice stavile upravi ultimatum da bilo ko ko je odigrao makar jednu zvaničnu utakmicu za prvi tim Partizana, ne može da dođe u Zvezdu.

Tako je Birmančević umesto u Zvezdi završio u Malmeu, potom u Tuluzu i na kraju Sparti iz Praga, gde je prošle sezone eksplodirao i bio ubedljivo najbolji igrač lige i doneo ekipi duplu krunu.

(Telegraf.rs)

Video: "Ginemo jedni za druge, Bog nas je pogledao!": Veljko Birmančević posle Španije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    6. septembar 2024 | 12:59

    Delija sam do koske,onaj okoreli,ali ipak mislim da bi taj stav prosto MORAO da se menja odnosno da ima neke izuzetke kao sto je slucaj sa Birmancevicem..Da bez obzira na sve,ako je igrac bio deo prvog tima partizana na kratko a od malena je Zvezdas,DELIJA i to nikada nije krio cak ni u Partizanu i odbije Partizan samo da bi obukao dres Zvezde,takvu decu treba primiti,TO SU NASA DECA,TO SU DELIJE!!!!!

  • Перагеније

    6. septembar 2024 | 12:56

    Младост, лудост...

  • miki

    6. septembar 2024 | 12:35

    I sta sad nije ni prvi ni poslednji igra dobro i sto sad navlacite na njega neku mrznju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA