Ne pamtimo kad smo videli ovakvog Piksija

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 12

Fudbaleri Srbije remijem su započeli Ligu nacija i to protiv aktuelnih prvaka Evrope - Španaca, pa je ovaj bod veliki "kao kuća".

Ne samo zbog jačine rivala, već i zbog činjenice da je Srbija igrala desetkovana nakon što su mnogi igrači odlučili da se povuku iz reprezentacije, a mnogi su misteriozno otkazali selektoru pod izgovorom da su povređeni ili da imaju privatne probleme.

Ali, mladi momci koji su izašli na teren uneli su svežu krv i nešto što ne pamtimo kada smo gledali poslednji put kada je reprezentacija u pitanju - borbenost do krajnjih granica mogućnosti. Birmančević, Pavlović, Nedeljković, Eraković, Milenković... ma čitav tim je odigrao tako da im se nema šta zameriti, čak ni Luki Joviću koji je promašio najveću šansu, koju je teže promašiti nego pogoditi.

Međutim, borba je bila do poslednje kapi krvi i znoja, a to je i publika na Marakani nagradila, ali i navijači koji su meč gledali kraj malih ekrana.

Zanimljivo, i selektor kao da je dobio neku novu energiju zajedno sa ovim mladim momcima. Za razliku od onog snuždenog Piksija koji se zavalio u fotelju i u neverici gleda šta se dešava na terenu, što je slika koja je svima u glavi kada se sete Mundijala u Kataru, a ništa bolje nije bilo ni na Euru, sada smo videli energičnog selektora koji je sve vreme bio pored terena, davao savete, energično reagovao, pokazivao igračima šta da rade...

Jedno je jasno, ovakva igra i dobar rezultat, kada su svi očekivali debakl, dao je krila Piksiju i učvrstio njegovu poziciju, koja je bila ozbiljno poljuljana posle Evropskog prvenstva.

Takođe, pozicija mu je ojačana i nakon odlaska Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge, sa kojima nije bio na istim talasnim dužinama, a da o njemu misle sve najgore mogli smo da vidimo u njihovim saopštenjima posle otkaza koje su dobili u FSS.

Piksi je na Marakani dočekan zvižducima, a ispraćen sporadičnim aplauzima. Ipak, moraće još mnogo vode da proteče Dunavom i Savom, da bi ponovo dobio poverenje javnosti koje je imao posle Portugalije i pobede u Lisabonu za plasman u Katar.

Uskoro mu sledi novi veliki izazov, gostovanje u Danskoj koje je na programu 8. septembra od 18 časova na Parkenu u Kopenhagenu, a Danci su u prvom kolu savladali Švajcarsku sa 2:0.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi posle remija sa Španijom: "Igrači moraju da veruju treneru, ne da igraju po svom!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    6. septembar 2024 | 09:03

    Piksi 🇷🇸

  • Srbin

    6. septembar 2024 | 09:16

    Nema veze sa vezom

  • Dend

    6. septembar 2024 | 09:47

    U međuvremenu gospodin selektor kao da je išao na časove glume jer gestikulirajućim pokretima pokušavao da fudbalerima prenese svoie želje što je novina za selektora .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA