Da li je Piksi ovim rečima isprozivao Radeta Bogdanovića? "Valjda će sad ovi eksperti sa TV-a da shvate..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 46

Reprezentacija Srbije uspela je da izvuče veliki bod protiv aktuelnog prvaka Evrope Španije na Marakani u okviru prvog kola Lige nacija, a to je selektoru Orlova Draganu Stojkoviću Piksiju dalo "krila" pa je na konferenciji za medije bio u euforiji.

Suočavao se selektor sa velikim kritikama posle Evropskog prvenstva, a one su i s razlogom iznošene, ali je za rezultat i igru na meču sa Španijom zaslužio pohvale.

Pohvalio je igru Orlova i Rade Bogdanović, bivši fudbaler, koji sada često gostuje na RTS-u pred utakmice Srbije, koji je bio jedan od najžešćih kritičara Dragana Stojkovića Piksija, a teške reči na njegov račun izneo je i pre meča sa Španijom.

Međutim, Piksi je očigledno imao i skrivenu poruku za njega, pa je iskoristio pitanje o Lazaru Samardžiću i taktici da "pecne" eksperte koji gostuju po televizijama.

- Odigrao je sjajno, trošio se mnogo. Ako ste primetili, a to će valjda ovi, kako se zovu, fudbalski eksperti koji su po televizijama, nadam se da će nešto razumeti i shvatiti. Mi smo što se Jamala i Nika Vilijamsa tiče, valjda su primetili da smo išli na tu jednu duplu markažu praktično. Birmančević je bio taj, imao je pomoć, Nedeljković je bio taj i imao je pomoć. Nisam želeo da budu jedan na jedan, ta discplina i potrošnja na tom nivou može da me zadovolji i zadovoljava me - poručio je Piksi.

Istorijat sukoba Piksija i Radeta Bogdanovića?

Rade Bogdanović je tokom Evropskog prvenstva žestoko kritikovao Piksija, a u nekoliko navrata je isticao i njegovu ogromnu platu. Komentari su bili oštri, bez dlake na jeziku, kako on inače i radi kada gostuje na RTS-u.

Piksi je retko odgovarao, a u jednom momentu je to uradio kada je gostovao na televiziji K1, gde je dobio pitanje o Radetu Bogdanoviću, kada je rekao da ne zna ko je on uopšte.

- Ko je taj? - samo je upitao Piksi, nakon pitanja, a kada mu je voditeljka rekla da je u pitanju bivši fudbaler koji gostuje na TV-u i pročitala šta je rekao, usledio je odgovor.

Fudbal Liga nacija Srbija Španija Foto: Mileta Mirčetić

- Nisam nikad gledao, ali svako mora da snosi odgovornost za ono što je rekao. Čak i Nemanja Vidić, kog sam obožavao kao igrača. Nigde na svetu nisam video da neko izađe i priča ko koliku ima platu od trenera. Da li je to malo ili je to mnogo, to je drugo pitanje - istakao je Stojković.

Nje mu ni Bogdanović ostao dužan, ubrzo mu je odgovorio i to brutalno, pominjući i ljubavnice u Makedoniji na Dojranskom jezeru.

Rade Bogdanović Foto: RTS / Printscreen

- Pošto je Piksi rekao da ne zna ko sam, ja ću se predstaviti. Rodom sam iz Sarajeva, od oca Slobodana i majke Nade. Rođen u opštini Novo Sarajevo, poreklom iz sela Tilava. Pošto je rekao da me ne poznaje, ja ću mu reći kako me poznaje.

- Mesec dana pre nego što je pobegao iz Srbije, došao je u Makedoniju na Dojransko jezero, da polaže profi licencu kako bi otišao u Japan da bude trener. Polagao je po skraćenoj i privilegovanoj proceduri, a ja sam igrom slučaja bio polaznik trenerske struke. Ima jedan detalj koji mogu da povežem u tom vremenu kako funkcioniše Fudbalski savez Srbije i kako se dobijaju licence.

- Velika je Srbija, ali mnogo mala da bi se organizovala škola u Srbiji, pa su otišli u Makedoniju. Njih 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice. Bili smo dole na tom jezeru i tada je došao Piksi. Bio je smešten preko puta moje sobe. Taj dan kada je došao otišao je da se tušira. Niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana jer je restrikcija. Onda Piksi izlazi iz sobe, peškir oko struka, na glavi mu pena od šampona, jedno oko zatvoreno, na drgo škilji i pita me: "Bogdane, ima li tople vode?" Ja mu kažem: "Piksi nemamo tople vode, imamo restrikciju od osam do šet uveče, moraćeš hladnom da se tuširaš'. Vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentora je sam odabrao, bio je iz Francuske. Nije dao mu mentor bude čovek koga su zvali "Svinja". Tako da mislim da on mene poznaje - bio je odgovor Radeta Bogdanovića tada.

Videćemo da li se u ovim novim rečima Bogdanović pronašao i da li ćemo videti novi odgovor. On je u više navrata pozivao Piksija i na javni TV duel, ali za sada odgovor selektora nije stigao. Nema sumnje, to bi bilo nešto što bi cela Srbija želela da vidi.

(Telegraf.rs)

Video: Grimaldo pohvalio Srbiju: Odlično su postavili igru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    6. septembar 2024 | 08:11

    Prosto je neshvatljiva sujeta i ego Stojkovica.I neodgovornost.Sest utakmica na SP i EP,ni jedna pobjeda,lose igre,nezalaganje i ravnodusnost igraca i td I td.I posle jedne nerijesene utakmice,sinoc protiv Spanije,umjesto da ponizno govori da ce se truditi da nekog i pobijede,da ce popraviti prethodnu losu igru i da je tesko oprostiti sve dosadasnje lose igre reprezentacije,Stojkovic inatno proziva kriticare,jer je odigrao nerijeseno!Posle svih razocarenja!Da ne povjerujes u drskost i bezobrazluk!

  • Salvador

    6. septembar 2024 | 07:47

    Zato smo tu gde jesmo i zato nemamo taj kult repezentacije i taj mentalitet pobednika.. Zadovoljavamo se remijem... Likuje ovim X da pokrije svoj Ego i neuspehe....

  • Darko

    6. septembar 2024 | 08:08

    Igrali smo sistem 1-10 i sad treba da smo ponosni što smo se odbranili.Da je reprezentacija sveta bila protiv nas meni bi bilo muka gledat drugo poluvreme.S tom taktikom skupit ćemo 2boda do kraja takmičenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA