"Ginemo jedni za druge, Bog nas je pogledao!": Birmančević nije krio zadovoljstvo

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Veljko Birmančević, reprezentativac Srbije, nakon meča je komentarisao nastup nacionalnog tima, koji je uspeo da izvuče veliki bod protiv selekcije Španije.

Istakao je da ih je Bog pogledao, ali da je i to došlo delom njihovom zaslugom.

- Pokazali smo kako se bori za reprezentaciju, jedni za druge ginemo na terenu. Mislim da su to svi videli. U nekim situacijama kada smo mogli da primimo gol, Bog nas je pogledao zato što smo dali sve od sebe. Biće to sve bolje, kako vreme bude prolazilo. Disali smo kao tim. Mnogo igrača nema iskustvo u ovim takmičenjima i biće bolje u ofanzivi. U prvom poluvremenu smo bili blizu da postignemo gol, ali biće to bolje iz meča u meč - objasnio je Birmančević.

Ne želi da kaže da je ova ekipa borbenija od prethodne sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

- Ne može tako da se kaže, da neko neće da se bori za reprezentaciju. Svi koji dođu ovde, svi žele. Može se reći da ima puno mladih igrača i u tom smislu svi su gladni. Prvi ja, gladan sam da se borim za Srbiju. Pokazali su mladi da žele da igraju za Srbiju, dali su svoj maksimum. Ne znam da li za nekoga može da se kaže da nije na maksimumu defanzivno bio. U napadu, ne možeš očekivati protiv ovakve ekipe više golova, ali opet smo blizu bili da postignemo gol - dodaje Birmančević.

Izjavio je kako se oseća bolje kada igra svoju prirodnu poziciju, ali da je spreman za Srbiju da se prilagodi kako god je potrebno.

- Kada igraš za Srbiju ne biraš šta igraš. U klubu možeš da pričaš sa trenerom i svima da kažeš šta ti odgovara, ali ovde igraš bilo koju poziciju. Naravno da mi više prija kada igram ofanzivnije i mogu da ugrozim gol. Danas sam u prvom poluvremenu pobegao njima, taj moj kvalitet može da se iskoristi - zaključio je Birmančević.

Srbija će za narednog rivala imati reprezentaciju Danske 8. septembra od 18 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Grimaldo pohvalio Srbiju: Odlično su postavili igru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordi

    6. septembar 2024 | 08:05

    Bravo Veljko, ti i Pavlovic ste pokazali kako se igra za Srbiju. Onaj trta Jovic neka vezba suteve sa peterca.

  • Zvezdan

    6. septembar 2024 | 10:16

    Bravo i za izjavu i za igru. Dosta nam je onih uobražen ih. Izgarao si svih 90 minuta.

  • Decko je trebao

    6. septembar 2024 | 09:34

    Sve utakmice na SP da igra,stalno sam govorio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA