Ludnica u San Marinu posle istorijske pobede, prve posle 20 godina: E, ovako se to slavi!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Istorija je ispisana ovog četvrtka! Fudbaleri San Marina upisali su pobedu u okršaju prvog kola D divizije Lige nacija protiv Lihtenštajna (1:0) i tako posle dvadeset godina savladali istog rivala. Ovo je za njih ujedno i prva takmičarska pobeda ikada u 206. utakmici.

Ni rival doduše nije renomiran i večito se pati na Starom kontinentu, ali je malo ko mislio da će domaćin slaviti kada je Fabio Luke-Notaro pogodio u prvom poluvremenu za goste. Taj gol je na sreću domaćina poništen zbog ofsajda.

A onda je došao i taj 53. minut, pogodio je Niko Sensoli za vođstvo San Marina, da bi četrdeset minuta kasnije nakon poslednjeg zvižduka sudije počelo opšte slavlje.

Prvi put posle te 2004. i gola Endija Selve pao je jedan rival pred nogama države okružene Italijom, a koliko je to svima značilo možete videti na snimku ispod.

Fudbaleri su popadali na travu i krenuli da se grle, dok je na tribinama Nacionalnog stadiona nastao delirijum. Prelepo!

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Milenković zadovoljan remijem sa prvakom: Odbranili smo grb naše zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA