Nacionalno slavlje: San Marino ostvario drugu pobedu u istoriji!

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbalska reprezentacija San Marina ostvarila je drugu pobedu u istoriji nacionalnog tima, pošto je savladala ekipu Lihtenštajna rezultatom 1:0.

Strelac jedinog gola je bio Sensoli u 53. minutu meča. Osim toga u 31. minutu meča Lihtenštajn je uspeo da postigne pogodak, međutim pregledom VAR snimka sudija je taj gol poništio zbog neregularnosti.

Ovo je tek druga pobeda u istoriji San Marina, a u istoriji osim toga imaju devet remija, od čega je najupečatljiviji protiv Turske, kada je rezultat bio 0:0.

Prvu pobedu u istoriji nacionalnog tima ostvarili su 2004. godine, kada su savladali Lihtenštajn takođe, a jedini strelac bio je legendarni Endi Selva, koji je za ekipu San Marina postigao čak osam golova. Ovo je prva takmičarska ikada!

Inače, Selva je odigrao nekoliko zapaženih klupskih sezona, od kojih se ističu one u Sasuolu, kada je postigao 23 gola u periodu od 2006. do 2009. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Aca Petrović o spektaklu Draženu u čast: Ovo je najveća svetkovina u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA