"Brod ludaka, Čola deli zadnje kapi alkohola, Čačani obili šank...": Ovako je Bora Čorba pisao iz Barija

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Legendarni frontmen grupe Riblja čorba, Bora Đorđević, preminuo je u Ljubljani ove srede, a ono što je sigurno, iz a njega će ostati porodica koju je voleo, pesme za večnsot, mnoga dobra dela koje je učinio, kao i ljubav prema sportu i Crvenoj zvezdi.

Tokom karijere, Bora je napisao veliki broj pesama za Crvenu zvezdu, za koju je strasno navijao. Pevao je deonice jedne od najlepših pesama Partizana, a strastveno je pratioi reprezentaciju za koju je snimio "Pobedničku" i "Gubitničku" pesmu.

Takođe, bio je jedan od prisutnih kada je Zvezda u Bariju osvojila titulu Kupa evropskih šampiona, sadašnju Ligu šampiona. Kako je jednom prilikom objasnio, bio je  vođa puta i pisao o tom istorijskom putu za Frankfurtske vesti. Kolumna se zvala „Pomahnitali voz i brod ludaka“.

Ovako je borao opisao taj put:

- Teško da je bilo treznih na stadionu. Bio sam vođa puta i pisao sam o tom istorijskom putu za Frankfurtske vesti. Kolumna se zvala „Pomahnitali voz i brod ludaka“. Značajne zalihe alkohola su još u vozu uništene uz adekvatno urlanje navijačkih pesama, tako da je na brodu pića ponestalo. Grk, vlasnik iznajmljenog trajekta, napravio je užasnu grešku i nije dozvolio alkohol na svom brodu punom žednih, mladih ljudi. To ga je koštalo obijanja šanka od strane mojih zemljaka Čačana. Taman sam legao u kabinu malo da se odmorim, kada su me probudili i doneli hektolitre pića, pa se žurka nastavila - rekao je Bora.

- U samom Bariju, Italijani kao nisu dozvoljavali piće, ali su se flaše na čudesan način pojavljivale odnekud i brzo praznile. Sa ljudima se družio Zdravko Čolić i delio zadnje kapi sa svima. Na stadionu se pevalo ono Čolino Čija je ono zvezda.“

Evo šta je bilo kada je Zvezda osvojila titulu Kupa šampiona:

- Kad smo postali prvaci, naravno da je bilo suza, jer su bacali neki suzavac na nas. Ali neki blag, pa sam ih zamolio lepo – hajde bacajte nešto jače, navukli smo se na bolje! Najbolji igrač Zvezde je bio Piksi. Sreća da je ušao pred kraj jer kad nam je promešao odbranu par puta, smrzli smo se od straha. I odbio je da puca penal. Kapa dole za gest. Povratak je bio trijumfalan. Najluđi su se popeli na katarke, Grk se opametio i dozvolio piće. Jedan navijač mi je sasvim ozbiljno rekao – da nismo pobedili, probušili bismo brod nasred mora. Brod je ostao ceo i uplovio u Bar.“

(Telegraf.rs)

Video: Dao je i jedno obećanje Grobarima: Nilikina otkrio u čemu je tajna njegove preciznosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA