Sve o meču Srbija - Španija: Ko će na teren, ko sudi, šta kažu kladionice?

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 26

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 na Marakani započinje svoje takmičenje u Ligi nacija, a protivnik našoj selekciji biće osvajač prvenstva Evrope - Španija. Izabranici Dragana Stojkovića imaće jako težak zadatak jer im u goste dolaze jedna od najboljih reprezentacija današnjice, a u timu "Orlova" neće biti Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeja Milinković Savića...

Telegraf vam donosi i najzanimljivije činjenice o meču, koji će pomno pratiti svi u Srbiji.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Meč se igra na "Marakani" od 20.45, a TV prenos je na RTS 1 i na Arena Sport premium 1. Interesovanje za ovaj susret je veliko i očekuje se da će se na stadionu naći preko 30.000 navijača.

Ko sudi?

Glavni sudija na meču Srbije i Španije biće holandski sudija Serdar Gozubujuk, a pomagaće mu zemljaci Ervin Zajnstra i Johan Balder. Za četvrtog sudiju delegiran je Sander van der Ajk.

Očekivani sastavi

U nedostatku iskusnijih očekuje se da će Dragan Stojković tražiti iznuđena rešenja, dok su mesta u odbrani zacementirana. Takođe, u odsustvu Aleksandra Mitrovića, očekuje se da u napadu bude Luka Jović.

Mesto među stativama zauzeće predrag Rajković, a tri igrača u poslednjoj liniji biće Strahinja Pavlović, Nikola Milenković i Strahinja Eraković. Bočne pozicije zauzeće Kosta Nedeljković i Andrija Živković, dok će se u veznom redu naći Ivan Ilić i Saša Lukić. Bliže golu dejstvovaće Veljko Birmančević i Latar Samardžić, dok će najistureniji biti Luka Jović.

Sa druge strane, očekuje se da Španci izađu u sastavu: Roja - Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja - Rodri, Fabijan Ruiz, Dani Olmo - Lamin Jamal, Ojarzabal, Niko Vilijams.

Zdravstveni bilten 

Glavobolju selektora oko sastava tima izazvali su porodični problemi Dušana Vlahovića, kao i povrede Sergeja Milonkovića-Savića, kao i Aleksandra Mitrovića, povređeni su i Miloš Veljković i Aleksa Terzić, kao i Mihailo Ivanović, Nemanja Makmimović...

Ipak, kada je reč o dvojcu Al-Hilala, Mitorviću i Milinković Saviću, utisak je da povrede i nisu baš teže prirode.

Naime, na zvaničnoj stranici kluba, pojavile su se fotografije sa treninga, gde se, uz komentar "Fitnes i pripremna utakmica", jasno vide fudbaleri koji su u trenažnom procesu. Ono što je posebno zanimljivo jeste i to da su među njima srpski internacionalci.

I Mitrović i Sergej treniraju, trče, i ulaze u duelue, pa su beojni navijači doveli u pitanje razlog i "težinu" njihove povrede, a priča o sukobu sa selektorom ponovo je akuelna.

Sa druge strane, u timu Španije neće biti Alvara Morate koji je ostao u Madridu kako bi rešio porodične probleme.

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP

Glavni aduti na terenu?

U izostanku vodećih fudbalera reprezentacije - Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković Savića, očekuje se da neko od debitanata "bljesne" i odigra zapaženu partiju, dok su aduti naše selekcije u ovom meču štoperi Strahinja Pavlović i Nikola Milenković, kao i golman Predrag Rajković. Pomenuti fudbaleri su i na prvenstvu Evrope pružali dobre partije i bili bolji u odnosu na ostale.

Što se Španije tiče, najveća opasnost "Orlovima" preti od Lamina Jamala i Nika Vilijamsa. Pomenuti dvojac je na nedavno završenom prvenstvu Evrope pokazao sav svoj raskošni talenat gde su vodili Špance do titule.  Takođe, ne treba zaboraviti ni novog fudbalera Barselone Danija Olma, kao i vezistu Mančester sitija Rodrija.

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 Danska Srbija Foto: Tanjug/AP

Šta kažu kladionice?

Španija je u ovom duelu apsolutni favorit, a kvota na pobedu "furije" iznosi 1.53. Sa druge strane, bukmejkeri ne daju previše šansi našoj selekciji, pa je kvota na pobedu Srbije čak 6,75, dok je kvota na nerešen ishod 4,00.

Reč trenera

Dragan Stojković:

- Španija je oduvek bila zemlja sporta, to su ljudi koji vole sport i posvećeni su tome. Njihov sistem rada je takav, to je misaona imenica za ove prilike. Znate kako dolaze, kako se menjaju, kako odlaze, kako se stavljaju. Sami ste svesni toga, mislim da ne grešim. To je tako. U velikim zemljama sportskim, neke stvari su davno rešene na pravi način, profesionalan način, sa znanjem, sa edukacijom... Na onim stvarima što sport kao sport čine i stavljaju ga na pijedestal. To je ogromna zemlja, ne možemo da se merimo sa njima, nas ima šest ili sedam miliona, njih ima mnogo više - rekao je Stojković, a onda dodao:

To je izvor talenta i to veliki, nije ni čudo što su stalno u vrhu i što imaju neverovatan potencijal, koji će kad-tad doći do izražaja. Što se tiče samog sistema, ona se preliva. Početna faza je u 4-2-3-1, ali kad izađu visoko to ide u razne formacije. Nije problem u sistemu, problem je u inteligenciji, problem je u pametnom radijusu kretanja. To čini razliku. Sistem kao sistem, predstavljaju me kao neznalicom i to nije problem. Neću da dozovlim da me neko pravi budalom i da mi neko prosipa, znate na šta mislim...

Luis De la Fuente:

- Mislim da je Srbija sjajan tim. Samim tim što su u A ligi nacija... Igrali su teške utakmice na Euru, izgubili samo od Engleske. Suočavamo se sa teškom utakmicom, protiv sjajnih igrača, na legendarnom stadionu. Moramo da nastavimo da pobeđujemo. Hvala na mišljenju da možemo da dobijemo ovaj meč prilično lagano - rekao je De la Fuente.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: Mnogo je mržnje oko nas, pominju da sam neznalica, ali...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    5. septembar 2024 | 13:43

    Zdravstveni bilten Srbije je bolji bio nakon kosovskog boja nego sada.

  • 534

    5. septembar 2024 | 13:42

    Na golu je Ekonom. Bekovi Fizio i pomoćni trener. Libera igra vozač klupskog autobusa FK Partizan. Levog veznog najverovatnije igraće neki taksista sa Autokomande. U špicu su Lolek i Bolek a lažnu devetku igra Piksijeva žena jer niko drugi nije hteo. Srećno momci i devojke.

  • milan233

    5. septembar 2024 | 13:34

    Dok ovog ne smene nezanima me reprezentacija.Napred Spanija,pokazi ovoj bakteriji da nije niko i nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA