Otvoreno pismo bivših asova Partizana: "Počivaj u miru voljeni klube"

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 35

Bivši asovi, treneri i sportski radnici fudbalskog kluba Partizan obratili su se javnosti i i poslali saopštenje u kojem direktno optužuju Žarka Zečevića, Milorada Vučelića i Miloša Vazuru da su uništili klub.

Pismo za javnost koje je potpisalo Udruženje bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika FK Partizan, prenosimo u celosti:

- Počivaj u miru, naš voljeni klube, dok te tvoji uništitelji i ubice, bez trunke stida ili griže savesti, gledaju mrtvog u blatu – poniženog i uništenog.

Tu gorku istinu i sramotu najbolje oslikava činjenica da deca koja su u ponedeljak krenula u školu nisu imala priliku da dožive titulu Partizana! Tu sumornu sliku i mrlju u odrastanju, taj horor film su režirali Milorad Vučelić, Miloš Vazura i Žarko Zečević. Godine poniženja, istorijske blamaže i pad na najniže grane, potpisan je njihovim okrvavljenim rukama.

Pre nekoliko dana, navršilo se tačno godinu dana od navodne ostavke Milorada Vučelića na mesto predsednika FK Partizan. Tih tužnih dvanaest meseci obeleženi su rekordnim porazima, finansijskim kolapsom, sramotnim podaništvom i predstavljaju najmračniji period u našoj istoriji. Ugled kluba je srozan na nivo poluamaterskih timova iz fudbalski nepismenih zemalja.

FK Partizan više nije klub svojih navijača, već privatno vlasništvo nekolicine bahatih pojedinaca (uz saučesništvo nekolicine naših bivših saigrača koji im služe) koji su legalizovali kriminal, uveli kulturu nepotizma dok se bezočno bogate na račun kluba. Stadion je pust, zarastao u korov, a dug se meri desetinama miliona evra! Navijači opravdano bojkotuju domaće utakmice u znak protesta protiv ovog najmračnijeg košmara u kome nas drže prisilom.

Sada, kada je posao obavljen skoro do kraja, nalogodavci likuju jer je jaz između nas i našeg sportskog rivala nikad veći. Jedan klub je u Ligi šampiona, a drugi, planski razoren, svakog trenutka može da se ugasi. Naravno, ti isti će sada pohrliti da mu daju pomoć na kašičicu, posegnuće za kozmetičkim promenama, taman toliko da iživljavanje može da se nastavi.

Kome odgovara ovakvo stanje? O čemu se ovde radi? Javno pitamo sve predstavnike vlasti: ”Da li podržavate okupaciju u Partizanu?” Bar tako kaže Miloš Vazura! To je njegov adut u svakoj priči i kec iz rukava: "Imamo podršku države!" Podršku za šta? Kakvu i čiju to podršku mogu imati ljudi koji su kriminalnim radnjama doveli jednu instituciju poput Partizana u ovakvo stanje? Podsećamo vas da je Partizan državni klub, i da Beograd nema samo jedan veliki klub. Interes Partizana mora da bude prvorazredni državni interes, ali smo svedoci da nije tako.

Danas se funkcije u FK Partizan ne dele prema kvalifikacijama i kompetencijama, nego prema tome koliko nisko možeš da se sagneš u podaništvu nalogodavcima, da podviješ rep i okreneš glavu na drugu stranu dok siluju Partizan. To je najveća zaostavština Žarka Zečevića i kamarile koja je legalizovala taj vid nepotizma i kriminala, a Milorad Vučelić i Miloš Vazura su ga podigli na nivo umetnosti. Bez stida, bez srama, i bez ikakvog sportskog rezultata, doveli su nas na ivicu ambisa, isterali su nas sa stadiona, na ulicu, da tamo potražujemo da nam se vrati ono što je naše! O sramotnoj Skupštini, ljudima koji zarad malo koristi pristaju na kolaboraciju ne treba ni trošiti reči.

Inicijativa za oslobođenje kluba je došla kroz borbu navijača. Nas više od 90 bivših fudbalera i trenera, saglasni smo sa njima, jer imamo zajednički cilj – vratiti Partizan partizanovcima.

Jedino prihvatljivo rešenje je momentalna smena uprave i poziv na hitno i transparentno organizovanje nove, legitimne Skupštine, uz aktivno učešće navijača i onih koji istinski vole Partizan. Nećemo pristati na kozmetičke promene koje samo produžavaju već napisani scenario uništenja Partizana - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: Mnogo je mržnje oko nas, pominju da sam neznalica, ali...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veterani sa SEVERA

    5. septembar 2024 | 12:50

    U ime svih delija,onih koji se secaju i proslih vremena,molimo zaposlene u Telegrafu da objave ovo nase saopstenje! HVALA Vama sportskim rivalima i vama na tribinama i vama bivsim igracima i vama koji ste danas na terenu ,zelimo da porucimo nesto: Zasto sada pisete? Zasto sada prozivate vlast? Gde ste bili pre 10 godina gospodo? Gde ste bili tada da prozivate vlast? Gde ste bili tada da pisete kako ne postoji samo jedan klub u BG? Gde ste bili tada da pitate zasto se Zvezdi sve to radi,gde ste bili da ovako saopstenje napisete dok su vama cvetale ruze i dok smo mi bili u JOS GPROJ SITUACIJI ? TADA STE CUTALI ,UZIVALI ,SMEJALI SE I ISMEJAVALI NAS !!! Tada ste pevali kur.a gasi se?! Tada ste mlatili katancima!!! Tada ste slike onih koji su vladali nosili na barjacima i pevali im pesma sa juga koji je danas prazan?!!! Sta je sada gospodo? Niste doziveli jos ni pola od onoga sto je nama radila VASA VLAST!!!! Kada vam budu iskljucili struju na stadionu,kada vam budu iskljucili vodu na stadionu,kada ne budete imali za licencu a svugde vam VLAST vrata zatvori,kada vas budi zbacivali iz Evrope,tada ce te imati pravo glasa!!! MI smo sve to DOZIVELI OD VASE VLASTI DOK STE NAM SE SVI VI ZAJEDNO SMEJALI I PEVALI DA SE GASIMO DOK STE U RUKAMA DRZALI KATANCE!!!!! Zasto tada niste ovako isto pismo napisali!!! Ovo vam je samo karma,sve vam se vratilo!!!! I zato vam porucujemo mi veterani sa severa i mi i svi navijaci Zvezdini do god vam vlast ne zatvori SVA vrata, do god vam ne da ni JEDAN JEDINI DINAR, do god vas UEFA ne bude izbacivala iz Evrope jer nemate ni za licencu, do god vam ne iskljuci struju,do god vam vlast ne iskljuci vodu i sve drugo sto je NAMA VASA VLAST RADILA DOK STE NAM SE SMEJALI,NEMATE PRAVO GLASA!!!!!

  • Delije

    5. septembar 2024 | 12:04

    Dok vam ne iskljuce struju i vodu kao sto je NAMA VAS VLAST, nemate pravo glasa!

  • Hogar

    5. septembar 2024 | 12:18

    PARTIZAN JE NA STADIONU KOJI JE VLASNISTVO VOJSKE.....TO SE DUGO OSPORAVALO ALI PAPIRI KAZU DRUGACIJE....VOJSKA GA GRADILA I ULOZILA NOVAC .... JA SAM VODIO VOJSKU NEKADA DA CISTE STADION I UREDJUJU STAZE.....NIJE TO RADILO KOMUNALNO GRADSKO.PREDUZECE NITI JE IKO TO PLACAO. . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA