Ovako je Bora govorio o reprezentaciji Srbije i šalio se sa komšijama Hrvatima: "Vida, koji ti je klinac..."

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Ovog četvrtog septembra preminuo je legendarni muzičar i pesnik Bora Đorđević, a Srbija, kao i čitav prostor Balkana tuguje za čovekom koji je svojim stihovima obeležio čitavu epohu.

Popularni Bora Čorba važio je za čoveka koji nije svadljiv, uvek je bio nasmejan i spreman da pomogne i nađe se na usluzi. Tokom svoje karijere dao je na stotine i hiljade intervujua na različite teme, a u većini njih je mogao da se čuje i po koji stih neke nove pesme, ili stih koji bi predstavljao šalu. Takođe, voleo je i sport, naročito fudbal.

Bio je veliki navijač Crvene zvezde, poštovao je Paritzan, a sa velikim žarom gledao je i mečeve reprezentacije Srbije. Tako, tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, Bora je dao opširan intervju u kojem je govorio upravo o Orlovima.

- Gledao sam dosta utakmica i baš sam uživao, iako se igrao malo grublji fudbal nego što smo navikli na velikim takmičenjima - istakao jee tada Bora i iznenadio odgovorom o reprezentaciji koja ga je te 2018. godine iznenadila:

- Panama. Oni su mi bili slatki. Bio sam oduševljen njihovom reakcijom kada su postigli prvi gol na svom prvom Svetskom prvenstvu. Gubili su 6:0, ali njihovoj sreći nije bilo kraja kada su samo jednom zatresli mrežu Engleza. Od sada navijam za Srbiju i za Panamu.

Pohvalno je govorio i o komšijama Hrvatima, koji su ga iznenadili, iako za njih nije navijao.

- Hrvati, bez diskusije, iako nikad neću moći da navijam za njih. Nemam nikakav problem da im čestitam, da im skinem kapu na fudbalskom ostvarenju. Zaista imaju fantastičan vezni red. Sve vreme su delovali kao tim koji se nikada ne predaje. To što ja navijam za njihove protivnike, to je moja stvar. A kako da navijam za njih kad oni sportske događaje i dalje najavljuju kroz "Oluju" i tako se motivišu.

Uz to, istakao je da poštuje ljude koji tamo žive i da Riblja Čorba ima tamo dosta fanova, a imao je i par šala na račun tadašnje selekcije Vatrenih.

- Postoje fan-klubovi u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, u celoj Istri. Evo, pre neki dan mi je u Sloveniju, gde živim, došla grupa od 20 članova "Torcide". Navijači iz Splita su mi bacili šal Hajduka. Okačio sam ga oko vrata i dobacio im: "Imate pozdrav od 'delija' sa severa". Tako je naš susret završen nerešeno. I niko se nije ljutio. Zaista, imam dosta fanova u Hrvatskoj, ali ću ih imati manje, zasigurno... - istakao je Bora i šaljivo počleo da recituje:

- "Ko probuši Subašića, častiću ga gajbom pića" i "Vida, koji ti je klinac, jesi li ti Ukrajinac?". Pred finale pevam iz svega glasa: "Nek Pogba Pol da neki gol" i "Mbape, brate, puni Hrvate!".

Potom je u ozbiljnijem tonu objasnio šta su imali Hrvati, a nisu Orlovi.

- Imali smo i mi na početku nešto što prethodne reprezentacije nisu imale. To je stimulacija. Bilo je pravo uživanje gledati naše igrače kako pevaju himnu. Imali smo jedinstvo, ali smo imali i malodušnost. To drugo poluvreme sa Švajcarskom, pardon, sa Šiptarijom, nismo izgubili zbog sudija. Jeste bio penal nad Mitrovićem, to je jasno, ali nama je pala igra. Naši igrači su stajali na terenu. To se Hrvatima ne bi desilo.

Ipak, nije želeo da pesmom kritukuje reprezentaciju, a dao je i savet tadašnjem selektoru.

- Mislim da ovu reprezentaciju ne treba mnogo grditi. Postojale su greške. Ne menjaju se selektor i kapiten uoči Mondijala, ne ubacuju se dva debitanta protiv Brazila, ali eto, i to kod nas može da se desi. Treba da pravimo dobar i motivisan tim od mladih ljudi.

(Telegraf.rs/Alo.rs)

Video: Dao je i jedno obećanje Grobarima: Nilikina otkrio u čemu je tajna njegove preciznosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA