Bora Čorba voleo Zvezdu, a jednom klubu posvetio himnu

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bora Đorđević, ikona jugoslovenskog roka i frontmen kultnog sastava "Riblja Čorba", preminuo je u 72. godini nakon borbe sa teškom bolešću. Tokom svoje karijere, Đorđević je ostavio neizbrisiv trag u muzičkom svetu sa više od 20 albuma i brojnim hitovima koji su osvojili srca svih generacija.

Njegov doprinos muzici nije prošao nezapaženo, a poštovanje koje je stekao vidljivo je u brojnim posvetama i oproštajnim porukama. Poznato je da je Bora bio strastveni navijač Crvene zvezde i da je za ovaj klub napisao brojne pesme koje su i dalje hitovi među navijačima.

Međutim, Đorđević je imao posebnu vezu i sa malim hercegovačkim mestom – Gacko. On je za Fudbalski klub Mladost iz Gacka napisao himnu koja se i danas emituje pre svake utakmice ovog kluba, koji trenutno nastupa u Drugoj ligi Republike Srpske – grupa Istok. Njegova pesma ostala je važan deo identiteta kluba i lokalne zajednice.

Iako je Bora Đorđević bio duboko povezan sa Beogradom, njegov uticaj i ljubav prema muzici i sportu prošireni su širom regiona, uključujući i Gacko, gde će zauvek imati posebno mesto u srcima navijača.

Pogledajte himnu Fudbalskog kluba "Mladost" Gacko i prisetite se jedinstvenog doprinosa Bore Đorđevića muzici i sportu.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi opširno o tome da li ga igrači bojkotuju, da li očekuje "pobunu" navijača, Španiji...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA