Legendarni reprezentativac iznenadio Piksija i Orlove: "Nije lako održati atmosferu posle svega...”

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Fudbalska reprezentacija Srbije se priprema za predstojeće mečeve u Ligi nacija koje će odigrati protiv Španije i Danske. Prvi meč je protiv aktuelnog prvaka Evrope koji stiže u Beograd samo nekoliko meseci nakon osvajanja trofeja u Nemačkoj.

Jasno je da Srbija ima izuzetno težak zadatak, pogotovoo i zbog toga što je dosta velik broj igrača otkazao nastupe zbog povreda, zbog čega se Dragan Stojković Piksi nalazi u veoma nezavidnoj situaciji pred duel sa Furijom.

Ipak, pred meč sa Španijom, Srbija je dobila i veliku podršku u vidu legendarnog reprezentativca Peđe Mijatovića koji je došao da podrži svog nekadašnjeg saigrača koji sada radi kao selektor u našem nacionalnom timu.

- Došao sam da pružim punu podršku Piksiju i njegovim momcima u ovako delikatnom trenutku. Biću na stadionu i truditi se da zajedno sa publikom pošaljem pozitivnu energiju koja će svakako biti od velikog značaja u duelu protiv prvaka Evrope i jedne od najjačih reprezentacija na svetu - započeo je Mijatović za Fudbalski savez Srbije.

Dragan Stojković Piksi, Peđa Mijatović Foto: FSS

On je rekao da je kao igrač i voleo da igra ovakve mečeve.

- Dok sam bio igrač, najviše sam voleo da igram protiv najjačih. u tim utakmicama motivacija je uvek na najvišem mogućem nivou i retko se dešava da podbacite. Pružiti otpor jednm tako kvalitetnom protivniku kao što je Španija, jeste teško i komplikovano, ali nije nemoguće. Pokazali su Nemačkoj da su ubitačni i dominantni, ali ako svaki igrač kome Piksi pruži šansu u startnoj postavi i svaki koji uđe sa klupe, pokažu hrabrost, ambiciju i zajedništvo, ako se stave u službu kolektiva, sve je moguće. Uopšte ne sumnjam da će biti kako treba.

Istakao je Mijatović i to da je bilo teško održati atmosferu nakon svega u Nemačkoj.

- Nije lako održati atmosferu posle svega što se desilo na Evropskm prvenstvu i događaja koji su prethodili okupljanju reprezentacije za mečeve sa Španijom i Danskom. Srećom, vidim da su igrači nasmejani, raspoloženi. Da su spremni i orni za veliki izazov u četvrtak uveče. Razgovarao sam sa Piksijem i Dikom, vidim da su fokusirani na fudbalske stvari i to me raduje. Tako i treba da bude. Institucionalne probleme u ovakvim trenucima treba staviti po strani i koncentrisati se isključivo na teren.

Kao igrač, Mijatović je čak tri puta nastupao protiv Španije.

- Igrali smo u Valensiji, Beogradu i Brižu. Sva tri puta za mene je bila ogromna čast da branim boje državnog tima protiv tako jakog protivnika. Mislim da su oni na sve tri utakmice imali i sreću na svojoj strani, pogotovu na meču u Brižu. Na ova dva meča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998, kvaliteta je bilo u enormnim količinama u taboru obe reprezentacije. Pružili smo dostojan otpor i ostaje žal što bar u jednom meču nismo slomili protivnika i došli do pobede. Pamtiću taj gol iz penala u Beogradu kao jedan od najdražih momenata u karijeri.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AHAB

    4. septembar 2024 | 14:45

    PEDJA,TI PRIPADAŠ NORMALNIM GENERACIJAMA,I PRI TOM NISI KOMPLEKSAŠ......

  • Jos

    4. septembar 2024 | 15:31

    ima ovaj CITKUS u ⚽️ da potraje !!!

  • JA

    4. septembar 2024 | 14:54

    Daba je Peda sto si dosao kad piksi nema pojma kako se vodi tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA