Zvezda zaradila ogroman novac za rivale u Srbiji: Otkrivamo koliko će Superligaši dobiti para zbog ulaska u LŠ

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 38

Crvena zvezda je napravila veliki podvig ulaskom u Ligu šampiona nakon eliminacije Bode Glimta u plej-ofu, pa ćemo tokom jeseni gledati spektakularne mečeve na Marakani, ali i širom Evrope, gde će crveno-beli igrati u okviru elitnog takmičenja.

Šampion Srbije je ostario višestruku korist ulaskom u Ligu šampiona, pre svega na finansijskom planu, jer će se najmanje 30 miliona evra sliti u kasu crveno-belih od direktne nagrade od UEFA, ali i od prodatih karata, TV prava i marketinga, naročito što će od ove sezone imati i utakmicu više na svom terenu u Ligi šampiona.

Zvezda je takođe zaradila i koeficijent za sebe i srpski fudbal i ostala u igri da i dalje napreduje na tom planu.

Ali, Zvezda je takođe zaradila i veliki novac za rivale! Naime, prema informacijama Telegrafa, čak devet miliona evra će UEFA obezbediti za klubove u Superligi kroz sredstva solidarnosti, jer je Zvezda učesnik Lige šampiona.

Sredststva će biti raspodeljena klubovima najvišeg ranga u Srbiji i moraju biti uložena isključivo u infrastrukturu.

Od kako je Zvezda počela da bude član grupnih faza Lige šampiona i Lige Evrope 2017. godine, klub sa Marakane je kroz sredsta solidarnosti UEFA za srpski fudbal zaradio nešto više od 24.000.000 evra.

Malo deluje i kontradiktorno, ali i Partizan i ostali rivali u srpskom fudbalu, imaju korist od Zvezdinog ulaska u elitno takmičenje.

Ostaje samo da se vidi kako će UEFA raspodeliti novac klubovima za unapređenje infrastrukture u srpskom fudbalu.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako su fudbaleri Zvezde u kafani slavili Ligu šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs Cz

    4. septembar 2024 | 13:50

    Lebom vas hranimo godinama!!!

  • xd

    4. septembar 2024 | 13:37

    Evropski i svetski sampion koji redovno dobija dobre ekipe poput Liverpula, Salzburga, Brage itd. Dok ostali ne mogu Petah Tikvu, Fljamurtari, Floru, Samrok da dobiju

  • poy

    4. septembar 2024 | 13:34

    Partizan je osvojio 0e u Evropi sa 10+ stranaca u ekipi...al eto tu je Zvezda da vam da malo ako vi niste uspeli da uzmete nijedan evro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA