"Oduvek sam hteo koncert na Marakani, ali nisu dali...": Bora Čorba o bizarnom razlogu što nije ispunio san

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Legendarni Bora Đorđević je danas umro u 72. godini, a nije uspeo nikada da ostvari svoj san - da zapeva na stadionu kluba koji je voleo celom dušom i telom.

U intervjuu za Zvezdin Jutjub kanal je istakao da je bio na pragu ispunjenja svoga sna, ali je jedna stvar kočila celu priču.

- Nedostaju mi dve stvari. Koncert na Marakani sam oduvek da odsviram, ali nikad nisam uspeo da... Bio sam na pragu toga, ali direktor stadiona nije dozvolio zbog trave. Iako se trava više šteti kada se pokrije, nego što ovako može da se ošteti. Ali nema veze, eto nisam svirao koncert na Marakani - počeo je priču prvom željom Bora Čorba.

Još jedna stvar je ostala nedorečena, a on je to na specifičan način objasnio.

- A druga stvar, koju bi svako poželeo... Pre utakmice sa Bajernom, pre Barija, zamoli mene Peca Popović, koji je moj brat od tetke. Zamoli me da napravim pesmu koju je "Sportski žurnal" objavio na prvoj strani. Bezobrazluci su bili sa tačkicama. Ja se vrlo malo sećam te pesme, ali znam da je jedna strofa glasila "Laudrup je bio glup, Aungetaler je bio maler", a stalno se između strofa ponavljamo "Mi u stvari idemo u Bari, da nam tamo bude Olimpik na k***". E voleo bih da još jednu takvu pesmu napišem i da opet budemo šampioni sveta - rekao je svojevremeno Bora.

Bora je bio veliki Zvezdaš, što nikada nije krio, a zaslužan je za nebrojano pesama koje se danas pevaju na događajima Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Penal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4. septembar 2024 | 13:17

    Postovanje za legendu od Grobara

  • 😔

    4. septembar 2024 | 13:30

    Počivaj u miru LEGENDO.

  • Mikac

    4. septembar 2024 | 14:02

    Šteta ode još jedan iz našeg malog Taša ili kod Toze Grka. Bili smo zajedno u Sofiji i tu je imao biser usput u kafani je zaboravio njegovu čuvenu torbu sa svim dokumentima za sve nas ceo autobus je čekao i nadao se da će biti sve OK i bilo je osim što ispadosmo od Samdorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA