"Je...e se fudbaleri, stručni štabu...": Bora je otpevao i gubitničku pesmu, a, nažalost, stihovi žive i danas

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Legendarni pevač i frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević preminuo je u 72. godini nakon veoma teške bolesti. On je tokom života ostao zapamćen kao jedan od najvećih pevača, ali i najvećih navijača Zvezde, kao i ljubitelj fudbala, te njegove pesme žive i kroz ovaj sport.

Bora Čorba je tokom svog života napisao nekoliko pesama za Crvenu zvezdu, a te pesme se i dalje pevaju na severu. Takođe, on je pevao i himnu Partizana.

Ono što je takođe dobro poznato iz njegovog života, jeste i pesma koju je napravio 1998. godine, kada je Jugoslavija otišla na Svetsko prvenstvo u Francusku. Tada je zajedno sa Neletom Karajlićem iz Zabranjenog pušenja stvorio bend "Riblje pušenje", te je nastala "Pobednička pesma".

Ipak, ta pesma je dobila i svoju novu verziju kada je Jugoslavija ispala sa tog istog šampionata, nazvana je jednostavno "Gubitnička pesma", koja je i dan danas aktuelna zbog svih dešavanja sa našom reprezentacijom.

Tekst ove pesme je izuzetno vulgaran, što samo daje upečatljivi detalj. Kako se može videti i po komentarima, ova pesma i dan danas živi među narodom u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    4. septembar 2024 | 10:18

    Колико на овој слици подсећа на Дулета Вујошевића!

  • 😔

    4. septembar 2024 | 13:36

    Počivaj u miru LEGENDO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA