“Malo je falilo da zaigram u Zvezdi!”: Detalj koji je malo ko znao o Bori Đorđeviću

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Legendarni Bora Đorđević je oduvek bio veliki navijač Crvene zvezde, ali ono što je malo ljudi znalo, Bora je mogao i da zaigra u svom voljenom klubu i to kao golman.

On je u Zvezdinoj emisiji "Zvezda je život" pre godinu dana dao intervju, gde je otkrio da je mogao da obuče dres u mlađim danima.

- Bio sam golman, malo je falilo da dođem u Crvenu zvezdu da branim, ali bi to bilo mnogo obaveza za mene. Golmani i bubnjari moraju da budu ludi, pa znate koliko ga lopta puta pogodi u glavu... A bubnjari ceo život gledaju pevača ispred sebe i kaže 'što ja nisam tamo'. Tako su propevali mnogi bubnjari, neki uspešno, neki manje. Fil Kolins je bio uspešan bubnjar, odličan. Pit Gabrijel isto i mnogi drugi - počeo je priču Bora.

Otkrio je i koji su bili njegovi počeci u FK Pekaru, a i kako je došao do toga da bude zamena za prvog golmana.

- Igrao sam u FK Pekaru, te godine je FK Pekar iz Prve beogradske ušao u beogradsku zonu. Bio sam četvrti golman, pa sam napredovao do prve rezerve, jer je jedan golman otišao u zatvor, a drugi u vojsku. Nisam bio tako loš, obično kada vodimo 5:1 onda me trener pusti ili kada svi iz publike viču 'hoćemo Boru', ja mu kažem ne podležite pritiscima. Znao sam odmah sa tezge da dođem, ali to je bilo uživanje - rekao je Bora svojevremeno.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Bora govorio na svom poslednjem koncertu u rodnom gradu: "Moje telo pošaljite u Čačak..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA