Bora je bio veliki Delija, ali je ulepšao himnu Partizana: “To mi je jedina mrlja u karijeri”

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Legendarni Bora Đorđević je umro danas u 72. godini, a zauvek će se pamtiti koliko je veliki navijač Crvene zvezde. Međutim, ono što nije poznato preterano jeste da je on otpevao jedan deo himne navijača Partizana.

Naime, veliki Delija Bora Čorba otpevao je jedan deo himne crno-belih "Dok Partizan bitke bije"!

- Istina je, pevao sam na prvom audio snimku te pesme, ali samo onaj deo "hej, hej, hej...". I ako je neko opravdanje, nisam imao pojma da će to biti Partizanova himna!

Bora je objasnio kako je došlo do toga da on i Kornelije otpevaju u studiju pesmu za koju, kako on kaže, nije imao pojma da je himna Parizana.

- Kad Kornelije pozove, to se ne odbija. To je tada tako bilo. Došli smo svi - Saša Aleks, Asim Sarvan, Ljuba Ninković, Snežana Jandrlić, Gorica Popović... tek u studiju sam saznao šta radimo, a tada je bilo kasno, nije moglo nazad. Ja sam zvezdaš od malena i to mi je stvarno teško palo. Evo, priznajem da mi je to definitivno najveća mrlja u karijeri - kaže Bora za Infromer.rs.

Ipak, postojala je neka veza između njega i Partizana zbog čuvenog stiha iz pesme "Na Zapadu ništa novo", koji glasi "još jedna pobeda Partizana", koji su navijači Zvezde pogrešno tumačili.

- To mi isto pripisuju godinama, ali kada sam pisao tu pesmu uopše nisam mislio na fudbal, ni na neki klub, nego na partizane kao personifikaciju komunizma i socijalizma. Šta god da sam radio i ma šta ko mislio o tome, moja ljubav prema Zvezdi nema granice i to dobro znaju svi koji me poznaju. Znam da sam napravio brljotinu, ali šta da se radi... tad, tad sam bio mlad - završava u svom stilu Bora, koji se Zvezdi "iskupio" učešćem na brojnim koncertima u organizaciji Crvene zvezde, ali i pesmom "Sever se puši, Zvezda sve ruši...".

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Bora govorio na svom poslednjem koncertu u rodnom gradu: "Moje telo pošaljite u Čačak..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    4. septembar 2024 | 10:22

    LEGENDO POČIVAJ U MIRU

  • Đorđe

    4. septembar 2024 | 10:57

    A pesma na zapadu ništa novo i stih još jedna pobeda partizana!

  • Срб

    4. septembar 2024 | 11:48

    Навијао за звезду волео партизан (е) а звршио као олипија (ц)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA