Piksi pretio da neće voditi Srbiju, ako ne smene Šurbatovića i Tanjgu: Otkrivamo haos sa sednice FSS

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 32

Korenita promena dogodila se u Fudbalskom savezu Srbije, gde je već neko vreme bilo nekoliko struja, jedna koju je predvodio selektor Dragan Stojković Piksi i druga okupljena oko Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge.

Na kraju je epilog bio smena Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge i pobeda "van terena" za Dragana Stojkovića.

Kako saznajemo, dan pre sednice koja je održana, nije bilo ni reči o smeni Šurbatovića i Tanjge.

Iako je Šurbatović još posle debakla u Nemačkoj, koji je uz rezultatski neuspeh imao i prateće organizacione propuste za koje je on bio najodgovorniji, najavio da odlazi iz srpskog fudbala, do njegovog odlaska nije došlo.

Prošla su dva meseca od tada, a Šurbatović je očigledno primenio dobro poznatu taktiku "kao da se ništa nije desilo" i to mu je umalo i upalilo, jer narod u Srbiji sve brzo zaboravlja.

Međutim, na sednici koja je održana u ponedeljak, došlo je do pravog haosa. Selektor Dragan Stojković Piksi, koji je već dugo "na ratnoj nozi" sa Šurbatovićem i Tanjgom, insistirao je da se na dnevni red stavi i rasprava o smeni Šurbatovića i Tanjge.

Kako saznajemo, čak je i zapretio da neće voditi reprezentaciju na predstojećim utakmicama Lige nacija protiv Španije i Danske 5. i 8. septembra.

Ipak, na toj sednici nije bilo nikakih reči o generalnom sekretaru i direktoru sportskog sektora, te je delovalo da su se ponovo "izvukli".

Međutim, sutradan je nakon pritiska Piksija i intervencije iz određenih centara moći, hitno sazvana telefonska sednica na kojoj je jedina tačka bila smena Šurbatovića i Tanjge, do koje je potom i došlo.

Ostaje da se vidi ko će zameniti Šurbatovića i Tanjgu, kao i da se nadamo da će selektor Dragan Stojković i na terenu biti podjednako uspešan i da će tu izboriti pobede, kao što je to sada uradio van terena.

Podsetimo, Srbija 5. septembra od 20.45 na Marakani igra meč prvog kola A divizije Lige nacija, a protivnik je aktuelni prvak Evrope - Španija. Tri dana kasnije u Kopenhagenu od 18.00 Orlovi gostuju Danskoj, takođe u okviru ovog takmičenja.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi o svim otkazima fudbalera i da li je to zapravo tihi bojkot reprezentacije?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luuk

    3. septembar 2024 | 17:05

    Ceo FSS na dugogodisnju robiju. Na celu sa pavijanom od selektora. To ti je jedina pobeda sto si ih smenio I jedino pametno sto si uradio. Jos I ti da odes

  • KURSULA

    3. septembar 2024 | 17:48

    Šta je ovaj Piksi umislio. Da je nezamenljiv.

  • Nesa

    3. septembar 2024 | 17:11

    Surbatovic je toliko dvolican i licemeran da je to neverovatno. Nakupio se a rezultati nikakvi. Poltron.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA