Ekskluzivno! Partizan smenjuje Kralja: Ivica Iliev će biti novi/stari sportski direktor

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 53

Promene u Partizanu su neminovne i one će, kako stvari trenutno stoje, početi od "žile kucavice" kluba iz Humske - sportskog sektora gde će Ivicu Kralja, posle dve neuspešne godine zameniti - Ivica Iliev, saznaje Telegraf.

Novi/stari sportski direktor crno-belih vraća se na funkciju na kojoj je proveo sedam godina, dok će potonji najverovatnije biti "zarotiran" na neku drugu funkciju, koja, bar u ovom momentu, još uvek nije definisana.

Bilo je vreme, pitanje je samo šta se čekalo, jer sportski sektor Partizana nikada nije bio na nižim granama, baš kao i omladinska škola, koja je "direktorovanjem" Vanje Radinovića gotovo "presušila" sa talentima, apsolutno izgubila identitet i prestala da bude oslonac prvog tima kao decenijama ranije.

Otuda su promene su bile neophodne, na njima je insistirao i sam Aleksandar Stanojević, i to na svim nivoima, kada je pristao da sedne na klupu Partizana. Njihove sudbine su inače zapravo isprepletane na više načina, jer su prvo bili saigrači u u prvom timu Partizana, pa je zatim Stanojević bio trener Ilievu u svom prvom mandatu u Humskoj, a u drugom je Iliev bio sportski direktor dugogodišnjem saigraču, saradniku i na koncu - prijatelju.

Ivica Iliev Foto: MN Press

Iliev je, rekosmo već, sedam godina bio na čelu sportskog sektora Partizana, za to vreme klub je osvojio dve šampionske titule, "igrao" i prezimljavao u Evropi, klub je živeo od prodaje igrača koji su angažovani u tom periodu. Njegovim odlaskom Partizan je u dve godine izgubio tu nit i došapo u situaciju da grca u prelaznim rokovima, da često nema rešenja...

Ivici Kralju ističe ugovor u Partizanu i sva je prilika da će on biti produžen, ali na nekoj drugoj poziciji. Mnogo puta smo napisali, to su naprosto činjenice - radi se o igračkoj legendi kluba, verovatno jednom od najboljih čuvara mreže Partizana u novijoj istoriiji kluba, ali posao sportskog direktora je sasvim drugi par rukavica. Zahteva drugačije veštine, posvećenost i kontakte... Kralj to nije imao i morao da se povuče, palica je sada u rukama Ivice Ilieva, ali pomenuta promena verovatno neće biti jedina u Humskoj, jer se iza brda valja nešto veće...

Stupanje Ivice Ilieva na dužnost se očekuje do kraja radne sedmice.

(Telegraf.rs)

Video: Trener AEK-a Dragan Šakota o meču sa Partizanom, grčkom prvenstvu, Obradoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA