Poznat sudija za meč Srbije protiv Španije u Ligi nacija: Nema navijača Zvezde i Partizana koji ga se ne seća

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Holanđanin Serdar Gozubujuk sudi meč Srbija - Španija u Ligi nacija

Holandski sudija Serdar Gozubujuk biće glavni arbitar na meču između Srbije i Španije u Ligi nacija, saopšteno je iz Evropske fudbalske unije (UEFA).

Njegovi pomoćnici biće takođe Holanđani Ervin Zajnstra i Johan Balder, dok je UEFA za četvrtog sudiju odredila Sandera van der Ajka.

Inače, dobro pamte Serdara Gozubujuka i navijači Zvezde, ali i Partizana. On je delio pravdu na susretu Monako - Crvena zvezda u Ligi Evrope 2022. godine, kada je svirao penal za Beograđane, koji su ipak izgubili u Kneževini sa 1:4.

Godinu dana ranije sudio i meč Rendžers - Zvezda koji je pripao Škotima sa 3:0, a tada je svirao dva penala za domaće. Iste sezone delio je pravdu na utakmici Santa Klara - Partizan na Azorskim ostrvima, kada su Portugalci pobedili sa 2:1, a viđeno čak osam žutih kartona.

Dugačka istorija Serdara Gozubujuka i srpskih klubova nastavlja se i 2019. godine, kada je delio pravdu na meču Srbija - Luksemburg u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a taj meč naš tim dobio je sa 3:2.

Iste sezone, on je delio pravdu u revanš meču kvalifikacija za Ligu šampiona između Spartaka iz Trnave i Crvene zvezde, a crveno-beli su taj meč dobili posle produžetka sa 1:2. I tada je svirao penal za Zvezdu.

Serdar Gozubujuk Foto: MN Press

Sudio je i meč Sasuolo - Crvena zvezda sada već davne 2016. godine u Italiji, a taj meč su domaći dobili sa ubedljivih 3:0.

Davne 2014. godine je sudio i meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine između Italije i Srbije, a naš tim je tada poražen u gostima sa 3:2. Zanimljivo, i tu je dosudio jedan penal i to za Azure, koji je konvertovao Andrea Beloti.

Utakmica prvog kola Grupe A4 u Ligi nacija između Srbije i Španije biće odigrana 5. septembra od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi opširno o tome da li ga igrači bojkotuju, da li očekuje "pobunu" navijača, Španiji...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA