FK Partizan, FK Vojvodina Foto: MN Press / Marko Metlas

Partizan i Vojvodina podelili bodove u Humskoj: Golmani dominirali, napadači se ispromašivali za sve pare

 
 
 ≫ 
  • 11

Derbi sedmog kola Superlige Srbije između Partizana i Vojvodine završen je remijem bezu golova u Humskoj - 0:0. S obzirom na činjenicu da su Novosađani dominirali i promašivali prilike u prvom, a crno-beli bili bolji, konkretniji tim u drugom poluvremenu, uz svetle momente dvojice čuvara mreže, podela bodova je i najrealniji ishod utakmice.

Samo zahvaljujući povratniku u A reprezentaciju - Aleksandru Jovanoviću Vojvodina nije rezultatski razbila Partizan u paramprarčad u prvih 45 minuta derbija u Humskoj, ali je zato u svakom drugom segmentu - igračkom, trkačkom, gledajući prilike za gol, novosadski tim nadvisio crno-bele.

Kako je onda prvi deo završio bez pogodaka odgovor zna jedino pomenuti kapiten domaćina golman Jovanović, koji je, kao i cele protekle sezone, bio najjača karika, nerešiva enigma za protivničke napadače, kojima je "ušao u glavu" i branio i ono što su i oni i malobrojna publika na tribinama već videli u mreži.

Partizan u dve reči - igrački očajan. Spor, trom, bezidejan, primoran da se brani pod strahovitim pritiskom Vojvodine, koja je od prvog zvižduka do odlaska na odmor bila dominantna u polju, rastrčana, agresivna, bukvalno unoseći crno-bele u gol.

Da će "sevati" kao na bojištu nagovestili su gosti sa dva zicera već u 6. minutu, kada je Seri koji je u tandemu sa Brosom razbijao Partizanov desni bok, spakovao priliku Raduloviću, čiji udarac je odbranio Jovanović, da bi na loptu naleteo Savićević, ali je golman domaćin ponovo bio na mestu.

Od tog trenutka počele su muke Partizana koje su proizvodii upravo pomenuti Seri i Baros, a priključili su im se Radulović, Savićević, Petrović i Veličković, koji su manevar tima iz Humske vezivali u čvor, koristeći slabo kretanje, udaljenost od igrača i sporo vraćanje u odbranu.

Svaka "druga" lopta dolazila je do igrača Vojvodine, koji su kombinovali bez pritiska na polovini Partizana, a i kada bi pogrešili u pasu, domaćin jednostavno nije bio fizički dorastao da ih urozi. Posle dva ili tri pasa, Stanojevićev tim, danas Vukašinovićev, usled crvenog kartona prvog trenera, gubio bi posed i onda grcao u defanzivu. A, oni od kojih se očekivalo da zadrže posed, poput Gajasa Zahida, Arijage, Kovača prodali su više lopti od "najkija" i "adidasa" zajedno.

Ništa bolji nisu bili ni Zubairu i Kalulu, koji su u jednom momentu i zamenili strane - bez efekta, dok je Jovanović, iako napadač-sidraš, bio daleko od gola, jer se Partizan konstantno branio. Podatak da su crno-beli stvorili samo jednu solidnu polupriliku posle akcije Kalulua, Jovanovića i Zahida, dovoljno govori o igri i utisku koji je ostavio domaćin.

Sa druge strane, rekosmo već, Vojvodina je i te kako imala za čim da zali, jer je dobrih 35 minuta kidisala na Partizan, držala crno-bele u niskom bloku, ne dopuštajući da dišu i samo im je golman Jovanović pokvario učinak, jer su imali sedam izglednih situacija, udaraca sa distance Savićevića, Radulovića, minijature i prilike Serija koji se poigravao sa odbranom domaćina, no, ni on nije našao rešenje za Jovanovića među stativama.

Zato su po isteku poluvremena igrači u Humskoj dobili zvižduke, a onda se zaorilo:

- Jedan je Aca kapiten, jedan je Aca kapiten...

Potvrda gore navedenog stigla je već na početku nastavka kada je Stanojević naredio trostruku izmenu. Kovača, Zubairua i Kalulua su zamenili Natho, Trifunović i Severina, te je Zahid prekomandovan na "osmicu" uz Arijagu, a Izraelac je preuzeo organizaciju igre u svoje ruke.

I, dalo je efekta, makar u tim početnim minutima drugog poluvremena, u kojima je Partizan delovao agresivnije u polju,. ali i konkretnije u napadu. Zahvaljujući pomeranju Zahida nekoliko metara unazad, odnosno stabilnosti u pasu koju je doneo Natho, te Severini koji je individualnim kvalitetom dao "ton" napadu, Partizan je delovao opasnije u nastavku.

Upravo je Natho sjajnim pasom spojio sa golom Severinu u 53. minutu, ali je Holanđanin slabijom, desnom nogom šutirao pored stative. Uzvratio je Seri udarcem sa distance, posle polukontre Vojvodine, ali je Partizanov sledeći atak ponovo bio opasniji i ponovo je osovina Zahid-Natho izbacila Severinu u prvi plan. Umakao je čuvaru u 16 metara, našao se pred Rosićem, no, suviše iskosa da bi ga matirao, pa se golman izvukao dobrom intervencijom.

Bolji je Partizan bio i u minutima koji su usledili, ali se, usled nedostatka kvalitetnijeg napadača, nije snalazio u poslednjoj trećini. Lopta je do te zone dobro cirkulisala, Natho je "uključio" u igru i drugi bok, odnosno Trifunovića, ali je nedostajala "dubina", igrač koji bi napravio razliku u kaznenom prostoru ili, pak, zadržao loptu za saigrače iz drugog plana. Jovanović to nije mogao, bio je gotovo isključen iz igre, iako je domaćin "sekao" organizaciju napada Vojvodine u ranoj fazi, u zoni iz koje je mogao da ugrozi Novosađane iz dva ili tri brza pasa, da je samo imao špica koji pravi razliku.

Upravo je to pokušao da reši Stanojević (Vukašinović) uvođenjem Nikolića, koji je u prvoj akciji dobio skok, a potom posle pasa Zahida, ostavio loptu Nathu kao na tacni, iako je možda trebalo sam da završi akciju. Blok gostiju je stigao u poslednjem momentu, a u istom napadu Nikolić je ponovo napravio pometnju i udarac sa prve stative mu je blokiran u korner.

Malo je nedostajalo da Seri kazni veliku grešku Filipovića na drugoj strani, ali je Mujakić sprečio nevolju, dok je u kontraudaru Zahid odabrao loše rešenje u situaciji kada su Nikolić i Severina bili u poziciji da ugroze Rosića. Koji minut kasnije Severina je golmana Vojvodine naterao na paradu sjajnim udarcem i sve je mirisalo na gol Partizana, jer Vojvodina nije ličila na tim iz prvog dela.

Ipak, u poslednjih deset minuta crno-beli kao da su ostali bez energije, dopuštajući Vojvodini da pomeri linije ka sredini terena i stabilizuje posed, uz nekoliko solidnih akcija i korner posle koga je lopta preletela preko prečke.

Videvši da mu je tim pao i postao porozan u drugoj liniji, stručni štab Partizana je sa terena povukao Zahida i "osigurao" Šćekićem prilaze golu, očekujući makar još kednu priliku koja bi eventualno promenila ishod. Ona se i dogodila u nadoknadi, kada je Nikolić proigrao Severinu, ali su pomalo blok i golman Rosić sačuvali gostima deo plena iz Humske.

Najnovije
20:30

PARTIZAN - VOJVODINA 0:0 (0:0)

23:00

90+4 Kraaaj!

Kraj meča u Humskoj!

22:57

91' Opet Severina i najveća prilika na meču!

Auuu, najveća prilika za Partizan na ovom meču. Ksander Severina je još jednom bio u prilici, ali je lopta zakačila Lukasa Barosa i otišla je u korner.

Biće ovo novi udarac iz ugla za crno-bele.

22:52

87' Tuče i Petrović, ali opet brani Jovanović!

Njegoš Petrović je okušao sreću, ali i to ide pravo u Jovanovića.

22:46

80' Kakav šut Severina, kakva odbrana Rosića!

Kakvuu je priliku imao Ksander Severina!

Desno krilo Partizana se izvuklo na jaču levu nogu, odlično je šutirao i veoma snažno, ali je Rosić bio na pravom mestu.

22:42

76' Blizuuu! Natho i Nikolić zapretili

Auuu, kakva je ovo mogla da bude šansa.

Bibars Natho je šutirao, Nikolić je postavio nogu, ali je lopta otišla preko gola.

22:38

65' Savićević preko prečke!

Vojvodina i dalje nastavlja sa napadima, Vukašin Savićević je šutirao daleko preko prečke.

22:24

58' Auuu, Seri!

Koliko je ova lopta bila blizu. Seri je krenuo ka sredini, onda je gađao levi ugao, ali je lopta otišla tik pored stative.

22:19

53' Velika šansa za Severinu!

Auu, mogao je Partizan do vođstva. Natho je poslao loptu do Severine, ovaj je izleteo ispred Rosića, koji je odbranio i poslao loptu u korner.

22:18

51' Brani Jovanović još jednom!

Odličan je golman Partizana.

22:18

49' Evo i Partizan preti

Severina je napravio prodor, ali nije mogao da pronađe nijednog igrača.

22:11

46' Krenulo je drugo poluvreme

Usledio je nastavak meča!

21:54

45+2 Kraj prvog poluvremena!

Gotovo je prvo poluvreme u Humskoj!

FK Partizan, FK Vojvodina Foto: MN Press / Marko Metlas
21:51

43' Seri u solo akciji, ali brani Jovanović!

Vojvodina je još jednom zapretila, Seri je povukao loptu, izbacio je iz igre nekoliko fudbalera crno-belih i izbio je sam pred Jovanovića.

Šutirao je dobro, ali je golman Partizana odbranio još bolje.

21:47

40' Opet Radulović, ali opet i Jovanović!

Preti AdnrijAndrija Radulović još jednom.

Ovoga puta je to bio udarac sa nekih 25 metara, namestio se na jaču levu nogu i šutirao je jako, ali je opet udarac otišao fu ruke Jovanovića.

21:43

36' Šutirao je Radulović, ali lak udarac za Jovanovića

Andrija Radulović se namestio na levu nogu, ali je Jovanović bio na pravom mestu.

Malo je u ovim minutima opao pritisak Vojvodine.

FK Partizan, FK Vojvodina Foto: MN Press / Marko Metlas
21:33

25' Trenutno je malo opao ritam

Vojvodina je imala tri velike šanse, nisu iskoristili, Jovanović je spasio svoj Partizan.

U ovim minutima nema opasnosti, pošto Jovanović čisti i korner.

21:21

14' Tuče Veličković, brani Jovanović!

Vojvodina je napravila ogroman pritisak ka golu crno-belih. Ovoga puta je šutirao Marko Veličković, dobio je lepu loptu, okrenuo se i šutirao, ali je Jovanović uspeo da odbrani.

21:16

9' Ogromna prilika za Vojvodinu!

Ogromna prilika za Vojvodinu u ovim minutima. Radulović je dobio sjajnu loptu, izbio je sam pred golmana Jovanovića i šutirao je pravo u njega.

Potom je još jednom upućen udarac, ali je i to odbranio golman.

21:08

1' Krenuo je meč u Humskoj!

Počeo je meč između Partizana i Vojvodine u Humskoj.

21:05

Sablasno prazna Humska...

Još jednom u nizu, tribine u Humskoj su poprilično sablasne i prazne.

20:30

SASTAVI:

PARTIZAN: Aleksandar Jovanović – Filipović, Jurčević, Mujakić, Đurđević – Kovač, Zahid – Ariaga, Zubairu, Kalulu – Đorđe Jovanović.

VOJVODINA: Rosić – Butean, Korać, Crnomarković, Baros – Savićević, Petrović – Radulović, Poletanović, Seri – Veličković.

20:28

Dobro nam došli u Humsku

Nakon dve nedelje, ponovo se nalazimo u Humskoj gde ćemo pratiti meč Partizana i Vojvodine.

Crno-beli ovde dolaze nakon što su ostali bez Evrope, dok je Vojvodina igrala i u prvenstvu.

Video: Stanojević: Znamo koliko nam je potrebna Evropa, verujem da možemo da je izborimo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    1. septembar 2024 | 23:01

    Tesko je biti navijac partizana pored tebe stadion marakana...

  • Obilić

    1. septembar 2024 | 23:10

    Ispali u kvalifikacijama za ligu šampiona, ispali u kvalifikacijama za ligu evrope, ispali u kvalifikacijama za ligu konferencija, trenutno 6.ti na tabeli i hoće titulu. Na silu više ne biva. Iz šest odigranih kola 11 bodova i 7 pogodaka, 0.6 po utakmici a vi se žalite i pišete lośe o Crvenoj Zvezdi. Džaba krečite cela Srbija vidi kao što i vidi i čuje komentatore na Areni kako navijaju za svoj FK JSD i kako ih pravdaju za ubedljivo u istoriji najgori fudbal koji igraju

  • Sloba vg

    1. septembar 2024 | 22:11

    NIKAD do sada Partizan nije imao slabiju ekipu, plus loš trener (Stanojevic), i cirkus od ekipe i igre...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA