Veleobrt: Hvang ipak odlučio da ode iz Zvezde, ovo su detalji transfera u Holandiju

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 28

Reprezentativac Južne Koreje, Hvang In-Beom, odlučio je da napusti Marakanu, nakon što je Crvena zvezda osigurala plasman u Ligu šampiona.

Korejac, koji je bio i najbolji fudbaler Zvezde, odlučio je da prihvati ponudu Fejenorda i napusti klub.

Iako su iz Crvene zvezde želeli da zadrže sjajnog vezistu, Hvang je odlučio da pređe u holandski klub, iako je prvobitno odbio ponudu iz Holandije. Međutim, pojačana ponuda kluba iz Roterdama ubedila je Hvanga, koji je rekao "da" klubu sa De Kajpa.

Hvang je odmah posle pobede nad Bodeom novinarima otkrio da ne zna da pi ostaje na Marakani i da će videti šta će se desiti do kraja prelaznog roka.

Zvezdi su u ovom slučaju bile "vezane ruke", jer je Hvang imao u ugovoru izlaznu klauzulu od 8 miliona evra, koja mu je omogućavala transfer bez daljeg uplitanja Zvezde.

Ovo je došlo kao veliko iznenađenje na Marakani, jer je sve faktički bilo dogovoreno da Hvang ostane, a čak je i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, javno izjavio pred TV kamerama da će Hvang ostati u klubu i da će igrati Ligu šampiona sa crveno-belima sa Marakane.

Posle svega, usledio je veleobrt. Hvang se predomislio nakon što nije dobio druge ponude koje je očekivao. S obzirom na to da je alternativa izostala, odlučio je da prihvati poboljšane uslove Fejenorda i nastavi svoju karijeru u holandskoj ligi, ali će takođe igrati i Ligu šampiona sa crveno-belima iz Roterdama.

Podsetimo, Hvang je prošle sezone došao u Crvenu zvezdu takođe na samom kraju prelaznog roka kao najveće pojačanje. Zvezda ga je platila Olimpijakosu 5,5 miliona evra, ali je uslov Hvanga prilikom transfera bio da ima izlaznu klauzulu, jer u suprotnom do transfera ne bi ni došlo.

Hvang je prošle sezone sa Zvezdom osvojio duplu krunu, odigrao je 35 utakmica, postigao šest golova i imao sedam asistencija.

(Telegraf.rs)

Video: Hvang zabrinuo navijače Zvezde: "Ne znam da li ostajem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    1. septembar 2024 | 13:36

    SREĆAN PUT I HVALA.

  • Yn

    1. septembar 2024 | 13:14

    TERZICU uzeo si 50 miliona na prodaji ove godin3le plus 50 od Ls gde su pojačanja za Ls?

  • Jupiter

    1. septembar 2024 | 13:46

    Znao je da ce da ide, zato je plakao posle utakmice. Vredi za 8 mil. Vreme je da se Kanga vrati u prvi tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA