Kako je propao pokušaj Rimljana da prevare Partizan: Pavlovićeva hladna osveta Laciju posle pet godina

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Bilo je to leto 2019. godine, Partizan je, gle čuda, imao finansijske nedaće, ali je u rukama imao dragulj iz omladinske škole - Strahinju Pavlovića, koga je godinu dana ranije Zoran Bata Mirković prekomandovao u prvi tim i gurnuo u vatru silom prilika, kada je Svetozar Marković, tada takođe poletarac u najjačoj selekciji, povredio koleno.

Debi u večitom derbiju, sjajan performans protiv Ričmonda Boaćija i Evropa je počela da priča o golobradom momku iz Šapca, koji u sebi ima nešto "životinjsko", nesutašivo... Samo nekoliko meseci kasnije stigla je milionska ponuda iz Lacija, koja bi zakrpila sve rupe u Humskoj, ali je klub sa "Olimpika" odigrao prljavu, a večeras mu je na istom mestu Stahinja servirao osvetu...Hladnu, kao afera u rumskim medijima, koju su pokušali da mu smeste.

Bio je pretposlednji dan prelaznog roka u Evropi, Stahinja Pavlović je u društvu generalnog direktora Miloša Vazure, menadžera Zvonimira Vukića i glavnog posrednika u poslu Mateje Kežmana otputovao u Rim na završne preglede i potpisivanje ugovora vrednog 5.000.000 evra.

Sve je delovalo rutinski, unapred dogovoreno i uobičajene procedure su upravo tog dana trebalo i da se okončaju, a da Strahinja sudradan bude predstavljen u Lacio kao investicija za budućnost. Mediji u Srbiji su već znali gde je mladi fudbaler, sa kim je u društvu, čak i u kom rimskom hotelu je delegacija odsela da sačeka zaključenje transfera.

Međutim, zavladala je neka čudna tišina. Uobičajena satnica za preglede je već debelo "pregažena", nikakvog glasa iz Rima nije bilo, jednostavno je sve stalo...

A, onda, kao grom iz vedra neba rimski "Mesađero" je ispalio ekskluzivu: "Strahinja Pavlović je pao na lekarskom pregledu, jer ima problema sa srcem"...

Medicinski nalazi Strahinja Pavlović Foto: Privatna arhiva

Javnost u Italiji, ali i Srbiji se uskomešala, "Mesađero" je plasirao priču o problemu sa EKG, navodeći da rezultati nisu zadovoljavajući i da nebesko-plavi insistiraju na ponovljenom testu.

I, možda bi režija Lacija i pomenutog "Mesađera" i pila vodu da u Partizanu još pre puta nisu spremili nalaze i tumačenja stručnjaka iz inostranstva, poznavajući činjenicu, shodno dugogodišnjim pregledima i praćenju, da je Pavlović imao urođeno uvećanje srčane aorte, na gornjoj, dozvoljenoj granici.

Dokumantaciju su poneli sa sobom, ali je neko zlurad iz Beograda došapnuo Italijanima da se pozovu na EKG i da na taj način pokušaju da obore cenu obeštećenja. Naravno, u sve je bio upleten i pomenuti mediji, a Lacio je posle prvog organizovao i drugi pregled, otežući ceo slučaj na poslednji dan prelaznog roka, pokušavajući na taj način da dovede Partizan pred svršen čin.

Kada su videli da ljudi iz Humske ne žele da popuste i menjaju pređašnje dogovorene uslove transfera, nekoliko sati pre kraja prelaznog roka ponudili su Partizanu, umesto pet, iznos od 3.000.000 evra za Strahinju, zaboravljajući naprasno problem na kome su insistirali.

Partizan se zahvalio na ponudi, napustio pregovore i vratiio se sa igračem u Beograd. Posle samo 24 časa, crno-beli su potpisali sa Pavlovićem novi, petogodišnji ugovor, a on je u mesecima koji su usledili postao nezamenljiv u sastavu koji je predvodio Savo Milošević, pružajući sjajne partije u kvalifikacijama za Ligu Evrope sa Konahs Kijem, Malatijom i Moldeom, da bi u grupi sa Mančester junajtedom, AZ Alkmarom i Astanom skrenuo ponovo pažnju cele Evrope.

Posle samo pet meseci, tačnije 18. novembra 2019. godine, Pavlović je prodat Monaku za 12.000.000, a dogovor je stupio na snagu 1. januara 2020, prvog dana zimskog prelaznog roka.

Neposredno pred transfer u Kneževinu, Strahinja Pavlović je nekoliko puta, na pitanje medija gde bi u budućnosti voleo na nastavi karijeru decidirano odgovarao:

- Razmotrio bih sve ponude sa zapada, samo u jedan klub nikada ne bih otišao, a to je Lacio. Oni nemaju taj novac - ironično je govorio fudbaler.

Pet godina kasnije, Pavlović je u dresu Milana, koji ga je ovoga leta platio 20.000.000 evra Red Bul Salcburgu, kročio na "Olimpiko" i servirao golom Laciju hladnu osvetu pogodivši mrežu već u osmom minutu...

(Telegraf.rs)

Video: Strahinja Pavlović posle poraza Srbije od Engleske na Euru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    31. avgust 2024 | 22:44

    Bez skretanja paznje, uprava mora da ide.

  • Filip

    1. septembar 2024 | 03:58

    Al im se osvetio...igrali 2:2 i drze 14 mesto posle 3 kola, bez pobede dok je Lacio sesti

  • 😅😅😅😅😅

    31. avgust 2024 | 23:55

    Kriv za oba gola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA