Poznato koliko će bodova Zvezdi biti potrebno za nokaut fazu LŠ: Brojke su jasne...

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 18

Svi klubovi čine jedinstvenu tabelu, a direktan prolaz u osminu finala imaće prvih osam timova, dok će ekipe od 9. do 24. mesta igrati u plej-of rundi, za prolaz među šesnaest najboljih

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su napravili veliki uspeh, plasiravši se u Ligu šampiona, koja će se od ove sezone igrati po novom formatu.

Samim tim, crveno-beli će igrati u takozvanoj ligaškoj fazi, gde će učestvovati ukupno 36 klubova, a aktuelnog šampiona Srbije očekuje ukupno osam mečeva, po četiri na domaćem terenu i u gostima.

Svi klubovi čine jedinstvenu tabelu, a direktan prolaz u osminu finala imaće prvih osam timova, dok će ekipe od 9. do 24. mesta igrati u plej-of rundi, za prolaz među šesnaest najboljih.

Zanimljivo, poznato je i koliko bi, u teoriji crveno-belima bodova bilo dovoljno makar za pomenuto doigravanje.

Prema projekciji na osnovu 10.000 simulacija, koju je odradila specijalizovana statistička platforma "Football Meets Data", u 55 odsto slučajeva, ekipa koja je završila na 24. mestu imala je devet osvojenih bodova.

Sa bodom manje, odnosno sa osam osvojenih 24 . na tabeli završio je u 21 odsto slučajeva, dok je sa sedam bodova praktično sigurno da ekipa ostaje bez nokaut faze.

Ono što je takođe zanimljivo, jeste da bi u slučaju plasmana u nokaut fazu sa devet bodova, Zvezda automatski zaradila još 11.000.000 evra, odnosno 6.300.000 za broj bodova, oko 3.500.000 evra kao bonus za 24. mesto uz još milion za ulazak u plej-of nokaut faze.

Ostaje nam da vidimo kakav će biti učinak crveno-belih u Ligi šampiona, ali jasno je da je ovo bez sumnje velika prilika za šampiona Srbije, kako za još veću zaradu, tako i za pomeranje na jednu lestvicu više u novijoj istoriji.

(Telegraf.rs)

Video: Hvang zabrinuo navijače Zvezde: "Ne znam da li ostajem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA