Kako je srpski golman golom sa celog terena uveo klub u grupnu fazu LK: Veliki uspeh "pravoslavne" braće

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Kada su 2017. godine osnovani pod nazivom FK Arcah plan je bio da se brzo krene ka visinama jermenskog fudbala. Zemlja čiji je tadašnji najviši rang brojao šest klubova garantovala je da se sa relativno malo ulaganja može doći do cilja.

Klub je 2018. već bio u prvom rangu, a šest godina kasnije igra grupnu fazu evropskog takmičenja. Noa (Noje), kako glasi sadašnji naziv tima po čuvenom antediluvijalnom patrijarhu poznatoj priči o barci zapisanoj u Bibliji, uspela je da se domogne velikog uspeha nakon skidanja skalpova od čak četiri rivala u doigravanju za Ligu konferencije.

Makedonska Škendija, maltežanska Slijema, grčki AEK i na kraju slovački Ružomberok su padali jedan po jedan i na kraju je učinak od pet pobeda, jednog remija i dva poraza bio dovoljan. Posebno je dramatično bilo u poslednjem dvomeču, pošto je nakon 3:0 u prvom okršaju, u gostima viđena drama, produžetak i pobeda golom u produžecima i to u momentima kada su na terenu imali igrača manje.

Pričaće se i o tom meču, ali više o duelima sa atinskim klubom, koji je nakon eliminacije svoje igrače kaznio oduzimanje 350.000 evra. Slavila se pobeda u Jermeniji od 3:1 i pored početnog minusa, a glavni junak bio je Srbin Ognjen Čančarević.

Pri rezultatu 1:1 on je dobio loptu u svom kaznenom prostoru i ispucao ju je daleko napred. Leteo je "fudbal" preko čitavog terena, na kraju nezgodno odskočio i prevario protivničkog kolegu za jedan od najneverovatnijih pogodaka ikada.

U revanšu je bunker izdržao, pa je tako golman koji ima jedanaest nastupa za reprezentaciju Jermenije, čiji pasoš poseduje, slavljen u medijima. Rođeni Užičanin i bivši čuvar mreže Slobode, Sevojna, Zlatibora, Sloge iz Bajine Bašte, Radničkog iz Kragujevca, OFK Beograda, lučanske Mladosti, Radnika i Alaškerta je uživao u svojih pet minuta.

Uspeh slavi i bivši bek Partizana Aleksandar Miljković kao i ostatak kolonije stranaca, pred kojom je sledeći cilj osvojiti određeni broj bodova u Evropi i napasti titulu u nacionalnog prvaka.

Noa je do sada osvojila dva pehara u svojoj istoriji i to oba 2020, kada su slavili u Kupu i Superkupu Jermenije. Zanimljivo je i to što klub nominalno stacioniran u Armaviru, iako im u grbu stoji naziv Noa Jerevan, a svoje utakmice u Evropi igraju u Abovjanu.

Vojvodina je ovog leta imala priliku da odmeri snage sa aktuelnim viceprvakom Jermenije i to na Zlatiboru, a Novosađani su čak i upisali pobedu 3:2.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako su fudbaleri Zvezde u kafani slavili Ligu šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA