Saznajemo! Šahtjor blokirao dolazak štopera u Partizan: Politika ipak iznad sporta

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Prodaja kapitena Svetozara Markovića u Viktoriju Plzenj, pre toga pozajmice Nikole Miličića (Radnički 1923) i Bojana Kovačevića (Kadiz) značajno su suzili konkurenciju u Partizanu na poziciji štopera i postojala je ideja da se u smiraju prelaznog roka angažuje još jedan centralni defanzivac.

Fudbaler Šahtjora iz Donjecka - Stav Lamkin (21) označen je kao prioritet i postojala je dobra volja obe strane, ali je već viđeni dogovor naprasno stao.

Upućeni kažu zbog mešanja politike u sport, činjenice da je ukrajinska sportska javnost osudila pokušaj poslovanja Šahtjora sa srpskim klubom, koji je tokom leta gostovao na turniru u Rusiji, sa kojom je pomenuta zemlja u ratu.

Bez obzira što je Lamkin Izraelac sa španskim pasošem, što u Šahtjoru u minulih godinu dana nije imao veliku minutažu i pride je ovoga leta dobio konkurenciju u dvojici iskusnijih centralnih defanzivaca, te će se teško nametnuti, odluka je nekoliko dana prolongirana, a zatim je posao potpuno stao.

Možda ima još vremena, prelazni rok u Ukrajini traje do 6. septembra, no, s obzirom na trenutno raspoloženje Ukrajine prema Srbiji, koje se moglo videti i tokom nedavnog dvomeča Partizana i Dinama iz Kijeva, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, male su šanse da će sport u narednih šest dana nadvladati politiku.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik Džons o debiju pred Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burek

    30. avgust 2024 | 11:27

    Na kraju će tandem sa Mujakićem činiti Vazura

  • пфк

    30. avgust 2024 | 13:02

    Треба да играју Партизанова деца, по цену да Партизан буде 12. или 15. Ова легија странаца, која нити осећа клуб нити има везе са животом, не треба да игра. Џабе се плаћају играчи који ништа не ваљају, у супротном не би ни играли за Партизан!

  • Nikola

    30. avgust 2024 | 12:43

    Spasili čoveku karijeru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA