Svi su se šokirali kad je doveden, mnogi su kritikovali, a sada mu cela Marakana skandira ime

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Kada je krajem poslednjeg dana prelaznog roka prošlog leta stigao na Marakanu, gotovo niko od navijača Zvezde nije znao ko je Naser Điga.

Tada kao pozajmljen igrač Bazela, uz dva miliona evra potencijalnog otkupa, koji je Zvezda aktivirala ovog leta.

Mnogima se tada činilo kao krajnje čudno pojačanje, posebno što je reprezentativac Burkine Faso doveden kao adut za Ligu šampiona, a pre toga je ispao iz druge u treći ligu Francuske sa Nimom.

Bilo je skeptičnih, mnogi su i kritikovali čelnike Zvezde, posebno skauting službu na čelu sa Markom Marinom, koji je bio najodgovorniji za njegov dolazak, ali je očigledno znao šta radi i doveo potencijalnu "zlatnu koku".

Điga je na Marakani izrastao u sjajnog štopera. Imao je odlične utakmice i prošle sezone i značilo je što je sticao dodatno iskustvo uz Aleksandra Dragovića, ali ovo što je odigrao tokom dvomeča sa Bode Glimtom je mnoge ostavilo u čudu.

Điga je odigrao sjajan meč u Norveškoj, a posebno je briljirao kada na Marakani, gde je igrao na nestvarnom nivou. Mnogi su u šali pričali "kao da je duh Bekembauera ušao u njega".

Neverovatna smirenost mladog štopera, skoro svi dobijeni dueli i fenomenalne reakcije u momentima kada se Zvezda branila da sačuva 2:0, oduševila je Marakanu, pa je 46.000 navijača uglas skandiralo njegovo ime.

"Điga, Điga, Điga..." orilo se Marakanom i tokom meča, ali i nakon što je on završen dok su igrači pozdravljali navijače na sve četiri tribine. On je bio i jedini koji je dobio skandiranje, što najbolje govori o njegovoj partiji, jer navijače ne možete da prevarite. Posebno zahtevnu publiku kakva je ona koja ide na zapadnu tribinu Marakane.

Zvezda u Đigi ima pravog bisera kojeg bi mogla i ozbiljno da unovči. Nedavno se pojavila i informacija da Đigu želi i veliki Arsenal i da je spremio čak i 21 milion evra za obeštećenje. Mnogima je to delovalo nerealno i kao naučna fantastika, ali posle Điginih partija protiv Bodea, više ništa ne može da bude neočekivano.

Ipak, tehnički direktor Zvezde, Marko Marin, rekao je odmah posle meča sa Bodeom da će Điga sigurno biti zadržan. Nema sumnje da bi ukoliko nastavi sa dobrim partijama i u Ligi šampiona, Điga mogao da obori rekord i postane najskuplji igrač kojeg je klub sa Marakane prodao u istoriji.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: Želja mi je da Real Madrid dođe na Marakanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    29. avgust 2024 | 15:44

    Od vremena Nemanje Vidića bolji štoper nije igrao na Marakani.

  • Miloš

    29. avgust 2024 | 15:53

    Stop prodaji igrača!!! Zar se zadovoljiti samo kvalifikacijom za LE? Treba nešto i uraditi u toj ligi, osvojiti koi bod, pobediti nekoga a ne samo biti vreća za udaranje!

  • Drekavac

    29. avgust 2024 | 15:49

    Sokiran sam bio posto je na prvoj utakmici pokazao koliko je dobar i kako se odmah uklopio u klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA