Piksi, ili te lažu, ili lažeš sam sebe: Orlovi počeli bojkot protiv selektora!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 91

Ono što smo najavljivali posle debakla reprezentacije na Evropskom prvenstvu, počelo je da se obistinjuje. Dragan Stojković Piksi potpuno je izgubio poverenje reprezentativaca i mnogi od njih ne žele da igraju za Srbiju dok je on vodi.

Nezadovoljstvo Piksijem počelo je da tinja od Katara, već tada su mnogi počeli i otvoreno da negoduju protiv njega, ali je posle Eura sve kulminiralo.

Piksi je i posle očajnih partija Srbije na Mundijalu, gde je loše vodio tim, nastavio posao podjednako loše i u kvalifikacijama, gde je prošao posle velike drame u Leskovcu, kada smo umalo ostali bez proširenog Evropskog prvenstva (24 reprezentacije umesto 16), u nikad lakšoj grupi.

Pod izgovorom da je uspeo da odvede tim na EURO prvi put posle 24 godine (ali bez naglašavanja da je takmičenje prošireno za 8 reprezentacija), Piksi je nastavio posao, a još je i "nagrađen" novim milionskim ugovorom.

Ova nelogična odluka izašla je na nos svima nakon Eura, kada je posle debakla i novog ispadanja već u grupnoj fazi u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije, uz čudno vođenje reprezentacije ali i otvoreni sukob sa kapitenom Dušanom Tadićem preko medija, Piksi morao da ostane selektor. Jednostavno, nije želeo da podnese ostavku sam uprkos velikim pritiscima, a Savez nije želeo da mu isplaćuje milionsko obeštećenje zbog "genijalnog" novog ugovora pred EURO.

Napravljen je određeni kompromis, ali i sam Piksi je znao da je izgubio poverenje većine nosilaca reprezentacije, pa je pod plaštom toga najavio podmlađivanje reprezentacije.

Znao je već tada da Dušan Tadić neće više igrati dok je on selektor i da neće dozvoliti da ga neko na takav način ponižava, kao što je on to doživeo na Evropskom prvenstvu, ali i posle toga, i to u intervjuu selektora za zvanični sajt FSS-a.

Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi Foto: Telegraf

Tadić je to kasnije i potvrdio uz saopštenje na društvenim mrežama, gde je između redova i poručio da se ne odriče reprezentacije zauvek, već očigledno dok je Piksi selektor.

Piksi je "brže bolje" izašao u javnost nakon toga ne bi li se organizovao zvaničan oproštaj Tadiću, ali od toga očigledno nema ništa.

Pisali smo da za Piksija neće da igraju i Nemanja Gudelj i Filip Kostić, a potvrdu smo dobili i kroz novi spisak na kojem se nisu našli. Tu nije bilo ni Vanje Milinković Savića, koji je bio nezadovoljan na Evropskom prvenstvu kada je izgubio mesto prvog golmana, a potom je i napravio skandal kada se potukao sa navijačem u kafani u Minhenu pred odlučujući meč protiv Danske.

Fudbal Srbija - Norveška Foto: Marko Jovanović

Piksi je i to pokušao da zataška izjavljujući da je ponašanje bilo savršeno i "da se niko nije tukao po kafanama" tokom prvenstva, a zapravo je time samo otvorio "Pandorinu kutiju" i pomogao novinarima da uđu u trag skandalu za koji se već šuškalo.

Pre samog prvenstva Piksija je "odjavio" i Nemanja Radonjić, koji je rekao javno da neće igrati za reprezentaciju dok je Piksi selektor.

Sada smo imali iznenadne otkaze od strane tri nosioca. Najpre je Dušan Vlahović saopštio da ima porodične probleme i da ne može da se odazove pozivu. Dan kasnije, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić su takođe "odjavili" Piksija uz izgovore da su povređeni, iako su nekoliko sati ranije odigrali čitavu utakmicu za Al Hilal protiv Damaka, a Mitrović tom prilikom postigao i dva gola tako "povređen".

Na scenu je ponovo stupio Piksi, koji je nekoliko minuta nakon što se informacija o novim otkazima pojavila, izjavio da je sve jednostavno, pokušavajući da "ugasi požar", koji se očigledno razbuktao da više ne može da se ugasi.

Dragan Stojković Piksi Dušan Vlahović Foto: MN Press

- Što se tiče Vlahovića, Sergeja i Mitra stvari su vrlo jednostavne. Vlahović me je zvao, rekao da ima porodične probleme, u to ne ulazim i nadam se da će to što ima rešiti na pozitivan način, što mu iskreno želim. Mitrović i Sergej praktično sve vreme igraju u Al Hilalu pod povredama. Momci su se javili, pričali smo, razumem sve, hoće da iskoriste vreme kako bi te povrede sanirali. Kod Mitrovića je problem zadnja loža, kod Sergeja bol u leđima, igra pod injekcijama, mislim da je reč o pršljenu - rekao je Piksi.

Ipak, rekli bismo da je stvar vrlo jednostavna i više nego jasna - igrači ne žele da igraju dok je Piksi selektor, ne žele ni navijači, što se videlo i u komentarima prilikom svake njegove objave na Instagramu tokom Olimpijskih igara kada je čestitao osvajačima medalja.

Neverovatno deluje i podatak da čak sedam reprezentativaca koji su igrali meč u Lisabonu za poslednju Piksijevu veliku pobedu sada ili zvanično više neće da igraju za reprezentaciju ili su otkazali zbog "povreda i porodičnih problema"

Pitanje je samo da li Piksi shvata poruku ili laže sebe, kao što je to radio i posle Eura, pričajući bajke o statistici, stvorenim šansama i tome da se nismo obrukali...

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    29. avgust 2024 | 15:03

    kulturni treneri sami se povuko - on je kao fss dok me ne zamene nista ! Lopovska banda vlada u ⚽️❗️

  • Ugrađen

    29. avgust 2024 | 15:03

    Ništa ti ne razumeš, kad nećeš ti da odeš beže ti reprezentativci! Da inate imalo stida svi bi otišli iz saveza, posle ove dve velike blamaže!

  • Da

    29. avgust 2024 | 15:04

    prvo promenimo fss oni su ga i doveli sa 🤥 !!! 👀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA