Pobeda nije, ali prodaja jeste rešenje: Partizan dobio ponudu za Severinu iz Serije A

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Nema Evrope ni iz tri pokušaja za Partizan, drugu godinu zaredom, nema samim tim i novca za iole normalno funkcionisanje, pa potezi moraju biti i hazarderski, jer valja preživeti jesen sa nagomilanim i skupim igračkim kadrom. Zato će, posle kapitena Svetozara Markovića, koji danas putuje u Češku na završne pregovore sa Viktorijom iz Plzenja, istim putem i Kcander Severina, samo što je njegova naredna destinacija Italija, preciznije Venecija, koja je poslala konkretnu ponudu za krilnog napadača u visini od 1.500.000 evra.

Uz pomenuto obeštećenje, koje Italijani žele da plate u dve rate (500.000 prva, milion druga), Venecija nudi još milion evra bonusa Partizanu u slučaju da pomenuti klub opstane do kraja sezone u Seriji A.

Partizan se, za sada, još pomalo nećka, tvrdi pazar, pokušavajući da izdejstvuje malo višu sumu, ali sve ide ka tome da će do kraja prelaznog roka na "Čizmi", do 30. avgusta, dogovor biti postignut.

Objektivno gledajući, to je sasvim solidan posao za crno-bele, jer Severina je u Partizan došao u mandatu Igora Duljaja iz Ado Den Haga bez obeštećenja i za prilično skormnu platu u odnosu na druge internacionalce u timu.

U prvoj sezoni kod Duljaja odigrao je 38 utakmica, postigao osam golova i upisao asistenciju, pokazujući određeni ofanzivni potencijal i prilično skromnu defanzivnu odgovornost.

U tekućoj kod Aleksandra Stanojevića je upisao deset mečeva, ali su mu statističke kolone prazne, no, nije jedini, pad je primetan kod većine ofanzivaca. Zato je možda i pravi trenutak za rastanak, jer Partizanu je hitno potreban novac, a Severini drugačiji stil rada da bi sakrio mane i istakao individualni kvalitet.

(Z. Ivković)

Video: Ovako je Partizan poveo protiv Čukaričkog: Severina neumoljiv sa 10 metara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    29. avgust 2024 | 11:49

    Rasprodaja, roba sa greškom.

  • Milivoje

    29. avgust 2024 | 11:47

    .a kako da se uvali rukovodsto nekome? Evo , daću i ja prilog da odu , da ostane nesto.od kluba , makar tetkica .

  • Dzoni

    29. avgust 2024 | 12:25

    Ja kao laik zaista ne shvatam ko i zašto daje ovolike pare za ove ocajne igrace? Prvo nista nisu odigrali u Evropi s neko ih kao hoce kupiti..pa ti moras odigrati da bi bio primećen a ovo je sve kontra od toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA