"Mislio sam da je sudija budala, dajte nam Dinamo u LŠ": Zvezdin Slovenac u euforiji posle velike pobede

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da posle pobede u Beogradu od 2:0 ukupnim rezultatom od 3:2 obezbede sebi mesto u Ligi šampiona i drugu godinu u nizu. Strelac za drugi današnji gol bio je Uroš Spajić, a asistent je bio Jan Timi Elšnik.

I Slovenac je bio raspoložen za razgovor i ponovio je da mu je ovo bilo kao ostvarenje sna.

- Sigurno, još kao dete sam gledao utakmice Lige šampiona, zato sam došao u Zvezdu. To je bio neki cilj, plan, osam utakmica, novi sistem, nadam se da će biti puna Marakana kao danas, stvarno svaka čast igračima, ja jedva čekam da krene ta Liga šampiona.

Atmosfera je bila neverovatna...

- Glasno je, to grmi, ne čuješ se na terenu, nekada je to mali problem, ali protivnik ima veći, oni su bili naš 12 igrač.

Nije mu bilo jasno zbog čega je dobio žuti karton.

- Mislio sam da je sudija budala, ne znam šta mu je bilo, prvi kontakt, niti sam ga povredio, dodirnuo sam loptu. Znaš da imaš dosta vremena do kraja, tvrda utakmica, puna duela, ne smeš da napraviš neku glupost. Kada smo dali drugi gol, sve je bilo ludilo. Tada se malo lakše disalo. Nikada nije siguran taj rezultat 2:0, mali trenutak bez fokusa i oni su u igri.

Razlika u podlozi u Norveškoj i u Beogradu je bila velika.

- Jeste, ko ne igra fudbal, misli da je to isto. To je kao kad igrač basket van ili unutra. Atmosfera ih je malo tu zeznula, misle ljudi da nije razlika, pogotovo kad je pala kiša, obična trava je još brža. Mesec nije bila kiša u Beogradu, pa je pala i rashladila. Sve se poklopilo kako treba.

Koga bi to Elšnik voleo u grupnoj fazi LŠ?

- Pa sad, kako da ne, ja bih voleo Barselonu, navijam za njih odmalena, Mančester siti, možda ne bi bilo idealno... Neka daju Dinamo i Šturm, da bude blizu Slovenije tamo, kome god bude, biće mu teško ovde.

Da li je onaj centaršut iz kornera bio planiran?

- Planirali smo te centaršuteve između peterca, bilo je par u prvom poluvremenu takvih, a u drugom je to bilo idealno i Spaja je kao kapiten zabio u idealnom momentu.

(Telegraf.rs)

Video: Hvang zabrinuo navijače Zvezde: "Ne znam da li ostajem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA