Evo koliko novca je Partizan propustio da zaradi nakon eliminacije u kvalifikacijama za Ligu konferencije

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Fudbaleri Partizana dobili su novi žestok šamar u ovogodišnjem izdanju evropskih kvalifikacija, pošto su ove srede poraženi i u revanšu plej-ofa za Ligu konferencije od Genta (1:0) pa su tako nakon identičnog poraza u Beogradu ostali bez plasmana u grupnu, odnosno ligašku fazu.

Najvažnija sporedna stvar na svetu se igra za golove, a ogroman broj propuštenih šansi za crno-bele u dva okršaja na kraju je prosto kažnjen lepim golovima belgijskog kluba. Partizan će se sada okrenuti obavezama u domaćim takmičenjima, po drugi put uzastopno već nakon leta.

Dinamo Kijev u Ligi šampiona i Lugano u Ligi Evrope takođe su bile nagazne mine na putu viceprvaku Srbije, pa su propuštene upravo tri šanse da se i na jesen igra evropski fudbal.

Sastav iz Humske ušao je u istoriju kao prvi koji je eliminisan u doigravanjima za sva tri takmičenja u istoriji, ali osim tog podatka u klubu mogu biti zabrinuti i zbog propuštene zarade. Suma nije ogromna, ali ni zanemarljiva.

Za ulazak u LK svakom klubu sleduje 3.05 miliona evra, a pored toga Partizan neće moći ni da ostvari bonuse za pobede i plasman koji u ligaškoj fazi dostižu od 133.000 za svaki remi, do 400.000 za sve pobede.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik Džons o debiju pred Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goks

    29. avgust 2024 | 00:19

    Ostavite vi Partizan na miru i bavite se svojim omiljenim klubom i njegovom, tj. Terzicevom i ko zna sve čijom zaradom od ulaska u grupnu fazu LS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA