Stanojević posle poraza: "Neki igrači bi trebalo da su 'blizu odlaska', ne možete proći bez datog gola..."

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 13

Fudbaleri Partizana su ispali iz Evrope, pošto su poraženi od Genta sa 1:0 i u revanš utakmici sa plej-ofa za Ligu konferencija. Tako su crno-beli ostali bez grupne faze, i to da stvari budu gore oni su ispisali negativne stranice istorije evropskog fudbala.

Nakon meča, trener crno-belih Aleksandar Stanojević rekao je njegova ekipa imala dobre šanse, ali da je za prolaz potrebno dati gol.

- Teško za nas što smo eliminisani iz Evrope, sa druge strane ne možemo da prođemo ako ne postignemo gol u dve utakmice i imali smo izuzetno dobre šanse. Neke nismo iskoristili, ali to je naša realnost. Idemo dalje, pravimo novu ekipu, spremamo se i nadamo se najboljem.

On je ovog leta stigao u klub, a dosta muka je imao u Evropi.

- Jeste, najteži početak i najkompleksniji zbog hiljadu stvari. Svestan sam na koji način dolazim, počeli smo kako smo počeli sa Kijevom. Ova dva dvomeča smo bili na dobrom nivou, ali ipak u nekom trenutku ne mogu da budem nezadovoljan kako smo počeli. Ali, nažalost znamo šta nam fali, šta nam treba. Svestan sam svega i tu sam da menjam stvari i krećemo dalje. Imali smo prbolema u Evropi, idemo da pravimo tim za neki naredni period.

Branko Vukasinovic Foto: MN Press/Marko Metlas

Upitan je i šta nedostaje Partizanu, s obzirom na to da dve utakmice nisu postigli gol.

- Hronične su samo dve utakmice, dali smo dva gola Luganu kod njih. Nisu hronične, ovo su dve utakmice i ovo su šanse koje nismo iskoristili. Uvek smo realni, moramo da pričamo kakva je situacija. Izuzetne šanse u Beogradu, ovde isto... Bilo je dve, tri dobre situacije. Ne znam šta da kažem. Uradili smo sve, bili smo egal na njihovom terenu, moramo to da kažemo. Igrali smo sa predstavnikom Belgije, bili smo egal, nismo postigli golove. Oni su postigli svoje. Slažem se, kad ne postižeš gol, ne možeš da odeš. Kad gledamo imali smo egal, morate realno da kažete to. Mislim da smo u tom kontekstu bili, rezultat je taj koji kreira mišljenje i raspoloženje. Ne možemo biti raspoloženi, ali bili smo egal u ovom dvomeču. Imali smo više šanse nego oni. To što smo ispali, to je nešto drugo. Zasluženo.

Rekao je trener i da ima najviše ciljeve, ali da prvo mora da napravi tim.

- Kao i svake godine imate svoje ciljeve, Evropa, prvenstvo i Kup. Nismo se plasirali, hoću da budem zadovoljan da napravimo ekipu. Posle ćemo razmišltjai o drugim stvarima. Da neke stvari napravimo kako ja želim, da napravim tim kakav želim. To je prvi zadatak, a posle da jurimo i bodove i trofeje i šta već treba. Prvo moramo da napravimo ekipu, to je suština i radimo na tome.

On ističe da se sve radi u hodu.

- Ne možemo tako, ambicij su uvek iste. Ali, prvo moramo da napravimo tim. Nismo bili konkurentni u prethodnom periodu, moramo napraviti tim koji je konkurentan, moramo napraviti tim koji će igrati Evropu. Sve to moramo da napravimo, da stvorimo, vremena nemamo. Radimo u hodu, imamo određene probleme i rešavaćemo ih. To je tranzicioni period koji moramo da prođemo i to je tako, teško je. Krenuli smo dobro prvenstvo, videćemo.

Na kraju, upitan je o tome što je Saldanja ostao na tribinama.

- Nije hteo da rizikuje jer je blizu odlaska (Saldanja), kapiten nam je blizu odlaska, a nadam se da neki igrači koji nisu u prvom planu treba da budu blizu odlaska. To je do kluba, ne možemo da rešimo neke stvari, imaju izuzetne ugovore, teško je napraviti balans u nekom trenutku jer imamo mnogo igrača, to je to.

(Telegraf.rs)

Video: Glazer do detalja opisao kako je primio gol iz slobodnog udarca: "Video sam loptu kasno..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA