Saznajemo! Poslednji meč kapitena u Partizanu: Marković sutra potpisuje za Plzenj, crno-belima 750.000 evra

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Utakmica protiv Genta u kvalifikacijama za Ligu konferencije, u kojoj su crno-beli poraženi i eliminisani, bila je poslednja za Svetozara Markovića u dresu Partizana. Kapiten kluba iz Humske je u načelu dogovorio sve uslove sa Viktorijom iz Plzenja, koja će za njega isplatiti obeštećenje od 1.500.000 evra.

Pomenuta suma ipak ne ide kompletno na račun Partizana. već će, prema pređašnjem dogovoru, polovina novca otići na račun Olimpijakosa, koji je pre dva leta tako zaštitio svoje interese kada je fudbalera pustio da se vrati u Beograd, posle nekoliko napetih meseci.

Crno-beli su tada potpisali papir na kome se obavezuju da će proslediti deo obeštećenja za Markovića Grcima ili će u suprotnom, ako Humsku napusti kao slobodan igrač, isplatiti "penal" od 700.000 evra.

Dogorilo se ovo prvo, pa će Partizan i Olimpijakos podeliti obeštećenje na ravne časti, a Marković će posle dugog mandata karijeru nastaviti u Češkoj, odnosno Viktoriji Plzenj, gde će sutra otputovati na lekarske preglede i potpis ugovora.

Pre nego što se zaputi u Češku, kapiten crno-belih bi trebalo da sedne za pregovarački sto sa crno-belima i dogovori uslove rastanka, pošto prema njemu Partizan ima određena dugovanja koja nisu mala.

Marković je dete Partizana, prošao sve mlađe selekcije kluba iz Humske, posto prvotimac, a zatim se obreo u Grčkoj, u tzransferu vrednom 1.500.000 evra. Nije mu ipak išlo u Olimpijakosu, slat je na pozajmice u Larisu, potom i među crno-bele, gde se prvi put vratio 2020. godine, a drugi put vratio leta 2021.

U mandatu Igora Duljaja je promivisan za kapitena i tu ulogu je obavljao u minulih godinu dana, a sada je došlo vreme za rastanak. Pored Viktorije, fudbaler je imao i ponude Makabija iz Tel Aviva od 1.800.000 evra (odbio), odnosno Rajo Valjekana koji je želeo da ga pozajmi sa pravom otkupa.

(Telegraf.rs)

Video: Sveta Marković: "Treba da nas je sramota"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    28. avgust 2024 | 21:00

    Kapitena prodajete za te pare?! Pa vi niste ni za treću Beogradsku ligu!

  • Uprava napolje

    28. avgust 2024 | 20:50

    Pola vazuri pola Partizanu

  • Дража

    28. avgust 2024 | 21:15

    Више вреди Звездин тренер голмана!🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA