Saznajemo! Partizan u reprezentativcu Izraela iz Šahtjora našao zamenu za kapitena Markovića

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Bez obzira što Igor Duljaj nije više trener Partizana, u "dvorištu" Šahtjora iz Donjecka definitivno još uvek ima fudbalera koji su i te kako interesantni crno-belima. Izraelski defanzivac, član ukrajinskog velikana - Stav Lemkin (21) potencijalna je zamena za Svetozara Markovića, ukoliko kapiten kluba iz Humske u narednih nekoliko dana realizuje transfer u neki od zainteresovanih klubova, saznaje Telegraf.

Marković je, zbog porodičnih razloga, već odbio Makabi iz Tel Aviva, koji je bio spreman da plati 1.800.000 evra za obeštećenje, uz odličan ugovor i samom defanzivcu, a u redu za čekanje su još Rajo Valjekano (ponudili pozajmicu sa otkupom) i Vitorija Plzen, koja crno-belima nudi 1.500.000 evra za obeštećenje.

Otuda su u Humskoj u minulih desetak dana užurbano tražili alternativu, ako Marković eventualno odluči da ode, a u samom vrhu liste, odnosno - prva želja je upravo Stav Lemkin, koji je na izlaznim vratima ukrajinskog šampiona.

Posao nije lak, jer Šahtjor je u prvi mah tražio veliko obeštećenje za svog igrača, između dva i tri miliona evra, ali je i ljudima iz ukrajinskog kluba jasno da to nije baš jednostavno, jer Izraelac u poslednjih godinu dana nije mnogo igrao.

Crno-beli, naravno, nisu jedini zainteresovani za Izraelca, koji poseduje i španski pasoš, za njegovo "zdravlje" pitaju takođe i italijanska Verona i Venecija, ali je, kako trenutno stvari stoje, Partizan možda najbliži dogovoru sa "rudarima" i na putu da zaključi posao.

Lemkin je prošloga leta stigao u Šahtjor iz Hapoela iz Tel Aviva, u transferu vredom 850.000 evra, kao jedan od najvećih talenata izraelskog fudbala, ali je u sezoni za nama upisao tek 246 minuta u novoj sredini.

Klubovi poput Šahtjora nemaju previše vremena da čekaju "suvi proizvod", otuda se Lemkin, iako ima ugovor do 2028. godine, iznenada našao na tržištu, a poklopilo se sa mogućnošću da Marković napusti Humsku...

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Novickog da li mu je Đoković omiljeni teniser svih vremena: Evo šta je rekao Nemac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    28. avgust 2024 | 11:36

    Pa samo j mogu da dodju igraci koji se nisu naigrali u maticnim klubovima,i takvi ce da prave razliku🤔otisli smo u p.m.😕

  • Duka Srbin Tenja

    28. avgust 2024 | 11:24

    Samo vi njih dovodite, i ponovo kuknjava. Kao i zvezda, dva izraelccica, operu pare i nista. Kada je onaj deda glavni igrač u partizanu, nema evrope. On vam i daje preporuke.

  • Miki

    28. avgust 2024 | 11:13

    Moze u maleni partizancic jer za bolje i nije..Stabloid na pasnjak..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA