Partizanov tim za revanš sa Gentom: Kovač i Kalulu od početka, traži se brzi gol da upali vatru

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 8

Završni čin ili vrata raja - pitanje je sad, pitanje koje u Partizanu verovatno "svrbi" svakoga ko iole ima veze sa klubom, jer crno-beli su ovoga leta već prokockali dve i po prilike da se domognu grupne faze nekog od takmičenja pod okriljem UEFA i trenutno se drže za slamku. Jer iz poslednjeg pokušaja sa Gentom u Beogradu nose minus od jednog gola, nose i teško breme pritiska, moranja da se domognu makar Lige konferencije, lišeni podrške navijača, kako na domaćem, tako u sredu (18.00, Arena sport Premium 1) i na gostujućem terenu i kompletna situacija jednostavno ne izgleda dobro.

Ako postoji tračak nade, onda je to činjenica da je Partizan u Humskoj promašio nekoliko velikih prilika protiv Belgijanaca, tokom prvog poluvremena je bio možda i bolji tim na terenu, ali lopta, za razliku od protivnikove, nije htela u gol.

Da li će takav luksuz Gent, koji je inače pre sedam dana možda bio i na igračkom minimumu, pružiti crno-belima u sutrašnjem revanšu - teško je reći. Fakat je da to nije Gent iz ranijih sezona, da je belgijski tim takođe u fazi nekakve tranzicije, da je pred prvi duel dve ekipe prodao najboljeg igrača u Tursku. Dakle, nije ekipa protiv koje se ne može, no, upitan je sam Partizan.

Nešto ne štima, debelo ne štima, ali ako je za nekakvu utehu, trener Aleksandar Stanojević je u prošloj utakmici iz drgog pokušaja, posle povrede Jung-Džin Goha u 22. minutu i ulaska Stefana Kovača, uspeo da sklopi sastav koji je parirao Belgijancima i bio opasan. Interesantno, taj sastav "iz drugog pokušaja" je i trebalo da počne utakmicu, ali se stručni štab dvoumio, potom i odlučio drugačije...

Recept iz Beograda, ali posle izmene

Ako je smernica, onda možda ne bi trebalo menjati, jer je izlaskom Goha u Beogradu, a ulaskom Kovača Partizan dobio na čvrstini ispred poslednje linije. A. čini se i da je Zahid bolje funkcionisao kao organizator igre iza napadača nego li na mestu "osmice" odakle, usled fizičkih karakteristika, često ne može da isprati ritam na jačim utakmicama i predaleko je od završnice napada.

Jedina dilema koja je tinjala tokom današnjeg dana, pred poslednji zvanični trening pred meč, ali i juče u sportskom centru u Zemunu usko je vezana za zdravstveno stanje Mateusa Saldanje. Napadač je osećao bol u loži usled povrede koju je zaradio pre nekoliko dana u Humskoj sa Gentom, zbog čega je uostalom i zamenjen, te se čekao konačan epilog od koga je zavisio konačan izbor Stanojevića.

Pod pretpostavkom da sa Saldanjom sve bude u redu, stručni štab bi verovatno i koncipirao tim za revanš sa Belgijancima i činiće ga Alkesandar Jovanović među stativavama, potom poslednja četvorka u sastavu De Medina (desno), Marković i Mujakić centralno, te Mario Jurčević uz levu aut-liniju.

Rekosmo već da bi tandem zadnjih veznih bio Arijaga - Kovač, dok bi na krilnim pozicijama došlo do promene, te će umesto Zubairua priliku dobiti povratnik-pokajnik Aldo Kalulu (levo) i Ksander Severina (desno). Rekosmo već da bi organizacija bila poverena Zahidu, a završnica Saldanji, pod uslovom da je u potpunosti zdrav. A, u suprotnom Stanojević bi ili posegao za Kaluluom kao najisturenijim napadačem ili, pak, Đorđem Jovanovićem, ali za izvesnim promenama u drugoj liniji tima.

FK Partizna sastav raspored igrača Foto: Telegraf.rs

(Z. Ivković)

Video: Stanojevića obuzele emocije na konferenciji: "Ne interesuje me gde si, uđi u golmana, pojedi loptu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta reci

    27. avgust 2024 | 18:55

    Samo, ajoj! Zalosna majko za nekadasnjim Partizanom.

  • Pfc

    27. avgust 2024 | 19:26

    Ne znaju belgijanci sta ih ceka. Razbicemo ih

  • prizeljkuje se poraz

    27. avgust 2024 | 21:18

    ekipa za poraz od 2 gola..a nijedan nece dati..sama cinjenica da se zabranjuje Natku da igra dovoljno govori sta je namjera stanojevica..poraz je ono sto se trazi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA