Saigrač Duška Tošića i Adema Ljajića prekinuo karijeru u 31. godini: Svi se pitaju šta je iza ove čudne odluke

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Fudbal nekada donosi zaista neverovatne priče. A baš jedna takva stigla je jutros iz Turske gde je dugogodišnji reprezentativac i nekadašnji saigrač Adema Ljajića i Duška Tošića odlučio da u 31. godini naprasno prekine svoju karijeru, bez prethodne najave.

Malo je reći da je to iznenadilo ljude u Turskoj, pošto je to danas najčitanija vest na svim tamošnjim portalima i mnogi su se zapitali šta to stoji iza ove vrlo čudne odluke.

Prethodne sezone, Oguzan Ezjakup je bio deo holandske ekipe Fortuna Sitard, a najveći trag ostavio je igrajući za Bešiktaš gde je proveo punih 10 godina od 2012. do 2022. Imao je mnoge ponude da se ove jeseni vrati u Tursku, međutim...

Kako stvari stoje, njegova velika ljubav prema Bešiktašu presudila je da on na kraju ne prihvati ponudu nijednog od njih. Ističe da je fudbal uvek bio u njegovom srcu.

- Fudbal sam igrao sa srećom i zadovoljstvom otkako se sećam. Fudbal nikada za mene nije bio samo fudbal. On je bio moj život i uvek će biti deo mog života. Veoma sam srećan što sam uvek imao priliku da igram u timovima koji imaju ciljeve i snove. Igrao sam utakmice koje su bile posebne kao šampionati i kupovi i koje ću zauvek pamtiti. Kada se osvrnem i razmislim, imam trenutke i uspomene koje većina fudbalera neće imati. Međutim, iako sam igrao teške i uzbudljive utakmice u poslednje 2 sezone, shvatio sam da više nisam srećan sa stilom fudbala koji igram i da sam daleko od mesta gde želim da budem.

- O svemu ovome sam razmišljao mnogo u poslednjih nekoliko meseci. Igranje fudbala za mene nikada nije bilo 'posao gde zarađujem novac'. Zato sam znao da ću igrati fudbal dok budem uživao u njemu i da ću se oprostiti kada ne budem mogao da igram prema svojoj fudbalskoj filozofiji. Želeo bih da se zahvalim svim timovima iz Superlige koji su mi ove jeseni ponudili priliku, na interesovanju. Međutim, budući da sam uvek osećao da sam Oguzan iz Bešiktaša i da sam uvek želeo da budem zapamćen kao takav, nije bilo moguće da igram za drugi klub. Razmišljao sam puno o ovoj odluci za svoju fudbalsku karijeru tokom nekoliko meseci i nije mi bilo lako. Međutim, pošto nije bilo dovoljno ciljeva za beskonačnu ljubav i vrednost koju dajem fudbalu, odlučio sam da završim svoju profesionalnu fudbalsku karijeru. Želim da se zahvalim svima koji su doprineli mojoj karijeri - napisao je on u objavi na društvenim mrežama.

Za ekipu Bešiktaša odigrao je 226 utakmica i postigao 29 golova, a sa timom Turske odigrao je 43 utakmice i dao jedan pogodak. Igrao je na poziciji veznog igrača.

Duško Tošić je sarađivao sa turskim fudbalerom u periodu od 2015. do 2018. godine, dok je sa druge strane Adem Ljajić igrao sa njim od 2019. do 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Bobi Marjanović o Dragićevom oproštajnom meču i "centru sveta"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA