Ko su potencijalni rivali Zvezde u Evropi? Evo u kojim šeširima bi crveno-beli bili smešteni u LŠ ili LE

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21.00 dočekuju ekipu Bode Glimta, u okviru revanš meča plej-ofa za Ligu šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića imaju zaostatak iz prvog meča, u kojem je norveški tim slavio sa 2:1, te moraju da jure gol zaostatka, ali daleko od toga da crveno-beli nemaju šanse.

Treba istaći i da aktuelni šampion Srbije, koji god ishod ovog dvomeča da bude, ima zagarantovanu minimum grupnu fazu Lige Evrope, tj. ligašku fazu, pošto od ove godine postoji jedinstvena tabela za svako od tri evropska takmičenja pojedinačno.

Ipak, jasno je da se celokupna crveno-bela javnost nada plasmanu u Ligu šampiona ponovo, a zanimljivo je da bi u slučaju plasmana u elitno takmičenje, Zvezda bila smeštena u trećem šeširu.

Takođe, od ove sezone, gledaćemo novi format Lige šampiona, ali i Lige Evrope, te će svaki tim odigrati ukupno po osam mečeva u grupnoj fazi.

Što se potencijalnih rivala tiče, Zvezda bi tako u Ligi šampiona prema projekcijama, bila smeštena zajedno sa Fejenordom, Sportingom, PSV-om, Lilom (ukoliko prođe Slaviju), Dinamom iz Zagreba (ukoliko prođe Karabag), Salcburgom (ukoliko prođe Dinamo Kijev), Jang Bojsom ili Galatasarajem (3:2 za Jang Bojs iz prvog meča) i Seltikom.

Bode Glimt - Crvena zvezda Foto: Facebook/ FK Crvena zvezda

Što se tiče ostalih šešira, četvrti je očekivano najlakši na papiru, ali i tu i te kako ima nezgodnih ekipa, dok o prva dva šešira ne treba previše govoriti. Sastav preostala tri šešira, prema projekcijama izgledao bi ovako:

Šešir 1: Real Madrid, Mančester siti, Bajern Minhen, PSŽ, Liverpul, Inter, Borusija Dortmund, Lajpcig i Barselona.

Šešir 2: Leverkuzen, Atletiko Madrid, Atalanta, Juventus, Benfika, Arsenal, Klub Briž, Šahtjor i Milan.

Šešir 4: Slovan Bratislava (ili Midtjiland, prvi meč 1:1), Monako, Sparta Prag (ili Malme, prvi meč 2:0), Aston Vila, Bolonja, Đirona, Štutgart, Šturm Grac i Brest.

Svaka ekipa igraće sa po dva kluba iz svakog šešira, pa čak i svog. U osminu finala ide prvih osam timova, dok se za mesto u istoj razigravaju ekipe od devetog do 24. mesta.

Drugi šešir u Ligi Evrope

U slučaju eventualne eliminacije od Bode Glimta, Zvezda bi igrala u grupmnoj fazi Lige Evrope, gde bi prema projekcijama, bila u drugom šeširu.

Tako bi izabranici Vladana Milojevića bili smešteni zajedno sa AZ Alkmarom, Bragom, Olimpijakosom, Real Sosijedad (ukoliko Slavija ispadne od Lila), Olimpikom iz Liona, PAOK-om (ukoliko izbaci Šamrok), LASK-om (ukoliko izbace FCSB) i Fenerbahčeom. 

Samim tim, potencijalni rivali Zvezde u Ligi Evrope iz ostalih šešira bili bi i sledeći timovi:

Šešir 1: Roma, Mančester junajted, Porto, Ajaks (ukoliko prođe Jagjeloniju), Rendžers, Ajntraht, Lacio, Totenhem i Slavija Prag (ukoliko ispadne od Lila).

Šešir 3: Makabi Tel-Aviv (ukoliko Zvezda ispadne od Bodea), Ferencvaroš (ukoliko prođe Borac), Karabag (ukoliko ispadne od Dinama), Galatasaraj ili Jang bojs, Midtjiland (ukoliko Elfsborg izbaci Molde), Viktorija Plzenj (ukoliko izbace Harts), Rojal Union, Dinamo Kijev (ukoliko ispadnu od Salcburga) i Ludogorec (ukoliko izbace Petrokub).

Šešir 4: Malme, Atletik Bilbao, Hofenhajm, Nica, APOEL (ukoliko izbace RFS), Anderleht (ukoliko izbace Dinamo Minsk), Tvente, Bešiktaš (ukoliko izbace Lugano) i Elfsborg (ukoliko izbace Molde).

Sistem je isti kao u LŠ, iz svakog šešira, pa i svog, čekaju se po dva rivala.

Sve u svemu, čeka nas zanimljiv fudbalski period.

(Telegraf.rs)

Video: Delije grme u Norveškoj u kafiću pre meča Zvezda - Bode

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    27. avgust 2024 | 14:21

    Koliko ja znam iz svaka od 4 sesira se izvlace po 2 protivnika, tako da nije tacno da Zvezda ne moze da se sastane sa ekipama iz 3 sesira

  • Knez

    27. avgust 2024 | 14:28

    Igra se i sa ekipama iz istog sesira

  • Design Web

    27. avgust 2024 | 14:10

    Dajte lepo Ligu Evrope da igramo kao ljudi, da se ne brukamo i prezimimo u Evropi, da malo vise gledamo kvalitetne ekipe. J...š LŠ. Sportski pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA