Borjan: "Zvezdi treba Katai! Nisam gledao utakmicu u Norveškoj, bio sam na treningu"

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Fudbaleri Crvene zvezde će u sredu od 21 čas odmeriti snage sa ekipom Bodo Glimta, u okviru revanš meča plej-ofa za Ligu šampiona. Crveno-beli su u prvoj utakmici u Norveškoj poraženi rezultatom 2:1, te sa golom zaostatka očekuju drugi susret.

Pred ovaj meč svoje utiske izneo je Milan Borjan. Nekadašnji čuvar mreže Zvezde sada brani u Al Rijadu, a u svom izlaganju za Mozzart Sport naveo je od kog igrača najviše očekuje u revanšu.

- Ključna snaga Crvene zvezde uvek su bili domaći igrači. Uvek su domaći igrači iznosili najvažnije utakmice, nalik ovoj sa Bode/Glimtom. Znaju šta ovakvi mečevi znače navijačima, kompletnom klubu. Možda nekada u postavi nedostaje stariji i kusniji igrač koji je prošao sve ove godine sa timom. Oseća ekipu, zna da podvikne. Kao što je, na primer, Aleksandar Katai. Neko ko može da vraća igrače u balans kada je baš gusto - rekao je Milan Borjan.

Takođe, pozdani golman je naveo da sada u timu Zvezde nema mnogo igrača iz njegovog vremena.

- Nema mnogo momaka iz mog vremena, Zvezda je u dobroj meri promenila tim. Oni koji su ostali znaju šta im valja činiti. Znaju koliko je bitna ova utakmica i kako da se pripreme. Bili su mnogo puta u ovakvoj situaciji. Mogu samo da im kažem da ne odustaju i da izginu na terenu, kao što su mnogo puta radili - rekao je Borjan, a onda nastavio:

- Pre svega Zvezda mora da bude tim. Mi smo nekada bili i slabiji od protivnika, ali smo prolazili, jer smo se ponašali kao ekipa i porodica. Zato smo u prethodnih ne znam koliko godina napravili sjajne rezultate. Imali smo zdravu svlačionicu, pošten i korektan odnos. Kada je tako, ne brinete za prolaz.

Nekadašnji čuvar mreže klubaiz Ljutice Bogdana rekao je da nije pratio meč u Norveškoj, jer je u to vreme imao trening u sadašnjem klubu.

- Nisam gledao utakmicu, jer sam baš u to vreme imao trening u Rijadu. Kasnije sam odgledao najzanimljivije delove meča. Zvezda nije odigrala baš najbolje. Moguće da je na to uticalo i vreme, potom i veštački teren. Znam koliko je drugačije igrati na veštaku. Lopta drugačije odskače i oni koji su adaptirani mogu da budu u prednosti. Možda se Zvezda još uigrava, ali verujem da će u Beogradu sve to biti mnogo bolje. Zvezda igra najbolje kada je najteže, kada vreba šansu iz drugog plana. Tako je bilo u poslednjih osam godina. Verujem da će tako biti i sad protiv Norvežana - rekao je Borjan.

Za kraj je naveo da se nada da će Vladan Milojević nastaviti tradiciju kada su u pitanju evropske kvalifikacije. Zvezdin strateg sa crveno-belima nikada nije ispao u letnjim kvalifikacijama.

- Nadam se da će tradicija da bude nastavljena. Moje je da gledam i navijača. Neka svi daju sve od sebe i neće biti problema - završio je Borjan.

(Telegraf.rs/Mozzart Sport)

Video: Pred Lugano pričao o srpskom fudbalu, sudijama...: Nikad surovija konferencija Stanojevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    27. avgust 2024 | 12:16

    Тако је!!! Магико мора да игра бар 20 минута,ако има инспирацију,а на Маракани је увек има,онда је КЛАСА!!!

  • rale

    27. avgust 2024 | 13:17

    Ma treba im starac foco od stotinju leta,sto je katai😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA