Kanute poručio čelnicima Partizana: Isplatite 12 plata, pa da se rastajemo

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 13

Ukoliko bude želeo da se oslobodi Franka Kanutea do kraja letnjeg prelaznog roka, a "grebu" u Humskoj i rukama i nogama da isposluju prevremeni raskid saradnje, Partizan će defanzivnom vezisti iz Senegala morati da isplati čak - 12 mesečnih plata, odnosno još punu godinu od ukupno dve do isteka važećeg ugovora. Time je mimoilaženje dve strane ušlo u termalnu fazu iz koje se trenutno ne vidi svetlo na kraju tunela, iako je je pre mesec ili dva rastanak možda mogao da bude finansijski manje bolan za crno-bele, ali ni tada fudbaler, njegovi zastupnici i klub nisu našli zajednički jezik.

Tada, na početku leta, Kanute, koga je klub iz Humske precrtao još prošle sezome, želeo je da isposluje četiti plate i da svako krene svojim putem. Iz Partizana su, pak, isprva imali ideju da ne plate ili ništa, već samo obaveze prispele do momenta rastanka, da bi kasnije, shvativši da je vrag odneo šalu, nudili tri mesečne zarade.

Kanute je, kao i svi ostali fudbaleri dobio priliku na pripremama u Sloveniji, a kako je precrtan za drugu fazu u Moskvi, a pomaka u pregovorima o prekidu saradnje nije bilo, odnosi dve strane su postajali sve komplikovaniji, hladniji i teži. U toj meri da je fudbaler bez problema odbio dve ponude, sa Kipra i iz Mađarkske, spreman da izgura svoju priču do kraja, po cenu i da mu kasne garantovane zarade.

Posednji zahtev strahovito je otežao pregovarački položaj Partizana, jer je fudbaler potraživanje od četiiti plate "prepravio" na punu godinu, odnosno 12 mesečnih zarada, odlučivši da se odrekne smo poslednje godine ugovora, kao ustupak crno-belima.

U situaciji kada igrački nije ni na mapi, sa prilično velikom platom, a klub je na rubu evropske eliminacije, na rubu egzistencije, to ne da nije ustupak, već je dodatni kamen o vratu Partizana, kome se, u slučaju da igrač ne promeni stav - ne piše dobro.

Jasno je da u Kanuteovom stavu ima i pomalo revolta (mada, najviše na sebe može da bude ljut), ali je očigledno da se njemu iz Beograda, gde je osnovao porodicu, i ne žuri previše, naoružan je strpljenjem, a i - štiti ga ugovor na kome nije samo njegov potpis.

Senegalac trenira normalno, kažu - nasmejan je, raspoložen, jer zna da novac neće pobeći, dok se sa druge strane u Humskoj, sa kadrom od 30 igrača na jakim ugovorima, znoje i preznojavaju, a to nema mnogo veze sa beogradskom vrućinom...

(Z. Ivković)

Video: Romanić je želja Partizana: Stanojević otkrio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    26. avgust 2024 | 18:52

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 toliko o ljubavi ,koju prosipuju grobosi i u fudbalu i košarci na račun stranaca .Smejurija sa vama grobosi ugasili ste ga načisto.

  • a megafon

    26. avgust 2024 | 18:36

    a časovi ljubavi

  • Coa

    26. avgust 2024 | 18:35

    Neka pitaju Toleta za savet i pomoc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA