Bivši omladinac Zvezde: "U Srbiji se uvek unapred zna šampion... Ovde to nije slučaj, a kvalitet je sličan"

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 12

Nekadašnji fudbaler omladinac Crvene zvezde, kao i fudbaler TSC-a i Spartaka Jug Stanojev ovog leta je otišao put Kazahkstana gde je potpisao ugovor sa Kairatom. On je u sklopu svog transfera pričao za tamošnje medije, gde je na neki način i okaljao srpski fudbal.

Jug Stanojev je ponikao u Vojvodini, a kao veoma mlad je prešao u Zvezdu. Nije dobio priliku u ovom klubu, a dve godine je nastupao u Grafičaru kao pozajmljen fudbaler. Usledio je potom transfer u TSC, pa i u Spartak iz Subotice, dok je sad otišao u inostranstvo.

On je rekao i zbog čega je otišao, a između ostalog zbog trenera Aleksandra Keržakova.

- Ključni faktor mog transfera u Kairat je bio poziv od strane trenera Aleksandra Keržakova i njegovih asistenata. Znao sam da je Kazahstan velika zemlja, mislim da je deveta na čitavom svetu. Takođe sam znao da je to država bogata naftom i gasom. Čuo sam o gostoprimstvu Kazahstanaca, u šta sam se lično uverio tokom mog kratkog boravka u Almatiju. Vrlo sam srećan. Znam mnogo više o fudbalu u Kazahstanu.

- Dok sam igrao za omladince Crvene zvezde, prvi tim je igrao protiv Kairata u evropskim kvalifikacijama. Pratio sam te utakmice, jer je moj rođak Aleksandar Katai igrao za Zvezdu. Sećam se da mi je rekao kako je Kairat ozbiljan klub. Takođe, moj bivši saigrač Dušan Jovančić je igrao dugo u Kazahstanu, kao i moj prijatelj Predrag Govedarica. Dobio sam puno informacija pre dolaska ovde, razgovarao sam i sa bivšim Kairatovim igračima Radetom Dugalićem i Nebojšom Kosovićem.

Uporedio je i srpski i kazahkstanski fudbal.

- Za ovo kratko vreme ovde zaključio sam da je nivo fudbala u Kazahstanu na visokom nivou. Ako bismo poredili kvalitet fudbala ovde i u Srbiji, mislim da su na sličnom nivou. Uz bitnu razliku, u Srbiji se uvek zna unapred ko će da bude šampion, dok to ovde nije slučaj.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    26. avgust 2024 | 16:12

    Pa nije on ništa ocrnio, nego momak rekao istinu.

  • Marko

    26. avgust 2024 | 16:35

    Nista lose nije rekao. Zvezda ima bolji tim od ostalih za dve klase i naravno da se znao sampion.

  • Milovan

    26. avgust 2024 | 16:41

    Čudno , sve tvoje.prijatelje fudbalere znamo.,samo za tebe niko nije čuo . Nisi uspeo.jer nisi neki fudbaler ,ali bar sacuvaj dostojanstvo . Dostojanstvo .eh kada bi ti znao šta znaci ta reč.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA