Utakmice Prve lige Srbije gledanije od mečeva Superlige: Zbog čega je tako? Pitajte ljude u Užicu, Rumi...

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Neverovatno je, ali i istinito. Utakmice drugog ranga srpskog fudbala gledanije su od onih koje se igraju u Superligi Srbije, barem kada je reč o poseti na stadionima. Još jednom smo bili svedoci odlično popunjenih tribina na terenima Prve lige Srbije, dok su oni u najjačem takmičenju bili skoro prazni.

Mora se podvući da je tome doprinela i činjenica da Partizan i Crvena zvezda ovog vikenda nisu igrali svoje mečeve zbog priprema za evropska takmičenja, ali to svakako ne umanjuje pohvale koje treba da idu na račun stanovnika i navijača Rume i Užica, koji su ponovo stali uz svoje timove.

Na stadionu "Radomir Antić" u Užicu svoj meć 4. kola Superlige Srbije igrali su fudbaleri domaće Slobode i Zemuna, a trijumf je pripao Rosonerima koji su slavili sa 3:0 het-trikom Luke Cvetićanina.

A taj meč i radost sa svojim fudbalerima podelilo je ukupno oko 2.500 - 3.000 Užičana na tribinama, što je brojka o kojoj mnogi timovi u Superligi samo mogu da sanjaju.

Sa druge strane, sremski derbi između Slovena iz Rume i Radničkog iz Sremske Mitrovice takođe je bio prilično dobro propraćen, pa je tako trijumf domaćina od 3:2 ispratilo oko 1.000 navijača.

I Mačva je sinoć imala odličnu posetu na svom stadionu u derbi meču protiv Radnika iz Surdulice, pošto je duel na stadionu u Šapcu prema zvaničnim podacima pratilo oko 1.500 gledalaca.

Ne može se reći da su mečevi Superlige Srbije imali ni približno sličnu posetu, osim onog u Ubu gde je Jedinstvo i IMT gledalo blizu 3.000 ljudi... Na ostalim terenima je sve proteklo pred praznim gledalištem, a ostaje žal, zato što je bio viđen ogroman broj pogodaka.

(Telegraf.rs)

Video: Osam golova dugo nije viđeno u Superligi: Pogledajte spektakl OFK-a i Radničkog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. avgust 2024 | 12:16

    Niko ne zeli da gleda srpski fudbal. U ovoj zemmlji sporta nema..

  • ...

    26. avgust 2024 | 14:14

    Loši "stadioni", loši tereni, za navijače retko gde ima normalnih uslova da se pogleda utakmica. Treba smanjiti ligu na 10-12 ekipa, i ove sa novoizgrađenim stadionima automatski ubaciti u najjači rang. Šta da gledamo utakmice po raznoraznim njivama u Surdulici, Bačkoj Palanci itd.... hoćemo moderne objekte.

  • ?

    26. avgust 2024 | 14:23

    Treba organizovati regionalnu ligu sa Mađarima, Rumunima, Bugarima, Makedoncima.. tako nešto. Ni kod njih fudbal nije na mnogo višem nivou nego kod nas, a kad bi recimo svaka država imala po 4 najjače ekipe u toj ligi, kvalitet takmičenja bi bio vrhunski, zanimljiviji, atraktivniji za gledaoce. Nema ljudi na stadionima zato što je ovde Zvezda daleko najjači tim u ligi, po svim parametrima i prosto nema ko da joj parira. Liga je dosadna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA